• Haberler
  • Siyaset
  • Gaziemir Kent Konseyi 3 yıllık aradan sonra yeniden seçime gidiyor

Gaziemir Kent Konseyi 3 yıllık aradan sonra yeniden seçime gidiyor

Mahkemenin iptal kararı sonrasında dönemin belediye başkanı Halil Arda yeniden genel kurulu toplantıya çağırmadı. Son genel...

Mahkemenin iptal kararı sonrasında dönemin belediye başkanı Halil Arda yeniden genel kurulu toplantıya çağırmadı. Son genel kurulda desteklediği adayın açık ara seçimi kaybetmesinin de Arda’nın bu eğiliminde etkisi olduğu belirtiliyor.

KAPIYA KİLİT VURULDU

Genel kurul iptali sonrası bir daha toplanamaması ile Gaziemir Kent Konseyi’nin kapısına da adeta kilit vurmuş oldu. Partisi tarafından da yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Halil Arda’nın dönemi 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte geride kaldı.

IŞIK YENİDEN TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

CHP adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Kent Konseyi genel kurulunu yeniden toplantıya çağırdı. 30 Temmuz’da seçimli genel kurulunun toplanmasıyla birlikte Gaziemir Kent Konseyi yeniden çalışmaya başlamış olacak.

EN GÜÇLÜ ADAY GÜNNUR BERBER

Son genel kurulun açık ara galibi olduğu halde, mahkemenin iptal kararı sonrasında konsey başkanlığı elinden alınan Günnur Berber bu seçimin de gözde başkan adayı… Önceki dönem aday çıkaran grubun bir kez daha şansını denemesi bekleniyor. Söz konusu grubun aday değiştirerek genel kurulda boy göstereceği de ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme