Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Eylül Gaziler Günü, geniş katılımlı bir törenle kutlandı.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, vatandaşlar ile gazi ve şehitlerin yakınları katıldı.

Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Konuşmasında, gazilere ve şehitlere olan minnet duygularını ifade eden Başkan Ergin, “Bugün bu güzel vatanda özgürce yaşıyorsak, bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Vatan savunması için canlarını feda etmekten çekinmeyen gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.

Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Törene katılan gaziler ve şehit yakınları, gurur ve duygusallıkla bu anlamlı günde anıldı. Gazilerin onurlandırıldığı tören, halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde sona erdi.

Bakmadan Geçme