Gediz için Manisa ile iş birliği

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir ile bölge iller arasındaki işbirliklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bölgesel...

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir ile bölge iller arasındaki işbirliklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bölgesel sorunların da bu şekilde daha hızlı bir şekilde çözüleceğini dile getiren Küçükkurt, “Manisa İzmir’in yanı başında bir kent.  Kırsal kalkınma ve tarımsal inovasyon, eş güdüm ve toplum yararı için öncelikli konumuz olmalıdır. Kentlerimizdeki üniversitelerin ar-ge birimleri işbirliği yaparak çalışmalar gerçekleştirebilir. Manisa’daki fabrikaların çalışanlarının büyük kısmı İzmir’de yaşıyor. Bu anlamıyla nitelikli insan gücü geliştirilmesi adına her iki ilin işbirliği çok değerlidir bu yönde de adımlar atılabilir. Büyükşehir belediyeleri işbölümü yapmalı. EGEV sorunların giderilmesi noktasında çok önemli bir çatı. Uzun yıllardır bünyesinde çok önemli kurum ve kuruluşları bulunduruyor bir araya gelmelerinde ön ayak oluyor. Bu anlamıyla bu konuda da öncülük edebiliriz. Yeni bir çalışma ile illerimiz arasında yapılacak işbirliği konularını belirleyebiliriz. Valimizin bu konuda önderliğine ihtiyacımız var. Diğer illeri de kapsayacak şekilde her ay Valimiz önderliğinde bu toplantıları gerçekleştireceğiz” dedi.

Manisa ve İzmir arasında her alanda ilişkilerin geliştirilmesi de toplantıda konuşulurken, EGEV’in oluşturacağı bir yol haritası ile eğitim, sanayi, inovasyon ve başka sektörlerde geniş çapta işbirlikleri yapılması ve altyapı sorunlarının çözümü için birlikte hareket edilmesi görüşü benimsendi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme