Gel de ÇIK işin içinden

Bayraklı’daki konteyner kentte yaşananlar, tam da ‘Gel de işin içinden çık’ dedirten cisten. Neler olacağını kimse bilmiyor, herkes merakla bekliyor.

Gel de ÇIK işin içinden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Valiliği Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi’nde işin içinden çıkılmaz hale geldi. Depremzedelere konteynerlerden çıkın emri giderken depremzedeler ‘çıkmayacağız’ ifadelerini kullanıyor. İZDEDA Başkanı Özkan ise oradaki depremzedeleri ‘rantçı’ olmakla suçluyor.

30 Ekim 2020’de meydana gelen depremden sonra İzmirli depremzedeler Bayraklı’da kurulan konteyner kentte yaşamaya başladı. Depremin ardından geçen 2,5 yıllık süre zarfında konteynerlerde kalmaya devam etmek isteyen depremzedeler, İzmir Valiliği tarafından yeni gelecek depremzedelere yer açmak için çıkarılacaklarını dile getirdi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ise ‘Kendisine rant elde etmek isteyen depremzedeler var’ ifadelerini kullanırken durum işin içinden çıkılmaz hale geldi.

Haber

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan

‘SONU OLMASI GEREKİYORDU’

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir Valiliği Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi önünde 12 Mart’ta konteynerlerde yaşayan depremzedeler tarafından yapılan basın açıklamasına katılmadı.

Açıklamayı yapanlar arasında hak sahibi kimsenin olmadığını dile getiren Özkan, “Kendisine rant elde etmek isteyen depremzedeler var, ben bu yüzden orada değilim. Siz oradaki depremzedelerden hiç ‘Rezerv alanındaki konutum bitsin, geçeceğim ‘ diyeni duydunuz mu? Onlar ‘Bizi buradan çıkartacaksanız rezerv alanından ev verin’ diyorlar. 2,5 seneden beri orada oturuyorlar ama şu anda bir sürü depremzede de kirada. Bu işin bir sonu yok, bir sonu olması gerekiyordu. O son da bugünmüş demek ki. Devlet onlara 10 gün içerisinde çıkın demedi, daha önceden bu söylendi” dedi.

 

Özel Haber: Sıla ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme