Geleceğe ‘Umut Işınları’

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA)başta Radyasyon Onkolojisi olmak üzere Radyoloji ve Nükleer Tıp eğitimi alanlarında Avrupa...

Geleceğe ‘Umut Işınları’
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA)başta Radyasyon Onkolojisi olmak üzere Radyoloji ve Nükleer Tıp eğitimi alanlarında Avrupa ve Orta Asya bölgesinde en yoğun iş birliği yaptığı yükseköğretim kurumlarının başında gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF),  bir ilke daha imza atarak dört yıl süreyle “Anchor Center-Collaborative Center (Destek Merkezi-İşbirliği Merkezi)”  onayı alma başarısı gösteren Avrupa’daki tek kurum oldu.

EÜTF Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Yalman’ı ve Anabilim Dalı Öğretim Üyeleriyle buluşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Nükleer enerjinin insanlık yararına barışçıl amaçlarla kullanılması için faaliyet gösteren Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile üniversitemiz arasında etkin işbirliği bulunuyor.  UAEA tarafından hayata geçirilen ‘Rays of Hope’ projesi kapsamında Tıp Fakültemiz  ‘Anchor Center-Collaborative Center’ olma başarısı gösterdi. Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda bilimi insanlığın hizmetine sunan, çok önemli ve anlamlı bulduğum bu projeye öncülük eden bölge koordinatörlüğünü üstlenen ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“İNSANLIK YARARINA”

UAEA ilgili bilgi veren Yalman, “Bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olan UAEA kurulduğu 1957 yılından bu yana ‘atomsforpeace’ sloganıyla nükleer enerjinin insanlık yararına barışçıl amaçlarla kullanılması için faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede radyasyonun insan sağlığı için tanı ve tedavide kullanımının yaygınlaşması, uygulama kalitesinin ve başarısının yükselmesi de hedefleri arasında bulunuyor. Bu hedeflere ulaşmak için tüm dünyada tanısal radyoloji, nükleer tıp ve radyasyon onkolojisi merkezlerinin sayısının arttırılması, ekipman eksikliğinin giderilmesi ve personelin bilgi kapasitesinin yükselmesine yönelik çalışmalar yapılıyor,  projeler üretiliyor ve eğitim programları düzenleniyor” dedi.

“ERİŞEMEYENLER VAR”

 UAEA Direktörü Arjantinli Diplomat Rafael Grossi tarafından 4 Şubat 2022 Dünya Kanser Günü’nde ‘Rays of Hope-Umut Işınları’ adını taşıyan çarpıcı bir projenin başlatıldığını söyleyen Yalman,“Bu proje radyasyonun kanser tanısı ve özellikle tedavisinde daha etkin kullanılması, dünyada radyoterapiye gerek duyan her kanser hastasının tedaviye kolayca erişebilmesini hedeflemektedir. Tüm dünyada radyoterapi altyapısı bulunmayan onlarca ülke ve radyoterapiye erişemeyen milyonlarca kanser hastası olduğu düşünülürse bu projenin ne kadar büyük ve kapsamlı olduğu anlaşılmaktadır” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme