Gelinlik hayali bile ücretli!

İzmirli gelinlik firmaları düğün sezonunun açıldığı şu günlerde gelinlik denemelerinden de ücret almak için görüşüyor. Ücret...

İzmirli gelinlik firmaları düğün sezonunun açıldığı şu günlerde gelinlik denemelerinden de ücret almak için görüşüyor. Ücret tarifesi henüz belirlenmedi. Uygulamaya göre deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması halinde söz konusu ücret gelinliğin fiyatından düşülecek.

İzmir’in gelinlik üretim ve satış merkezi Mimar Kemalettin Caddesi ve Kemeraltı esnafı da konuyla yakından ilgileniyor. Bazı esnaflar uygulamayı doğru bulurken bazıları ise ekonominin güncel durumunda müşteri kaybına neden olacağı endişesi taşıyor.

İzmir Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı Erdoğan Kulu kararın uygulanmasına ilişkin; “Biz dernek olarak denemenin ücretli olması taraftarıyız.  Ama birisi ücretli değil diyerek daha avantajlı duruma geçer diye sakıncalı olabileceğini de düşünüyoruz. Esnaflar da genelde bu şekilde düşünüyor. Yürürlüğe girmesi konusunda da araştırma yapılmasının daha sağlıklı olduğunu söylemek mümkün. Konuyla ilgili anket yapmak, oylamaya sunmak gerektiğini düşünüyorum. Ankara’da yürürlüğe girmiş olsa bile, kaç kişinin bu kararı uyguladığını bilemiyoruz. Kararın sürdürülebilirliği için üzerinde çalışılması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

İŞLETMECİLERE DE YAZIK

Erdoğan Kulu; “Tekstil sektörü zor durumda. Devletin özellikle tekstil sektörüne sahip çıkması lazım. Her mağaza çok sayıda tezgahtar çalıştırıyor elektriği var suyu var. Beş kişi tek müşteri için çalışıyor, evet müşterilerin gelinlik hayali var ama o işletmecilere de yazık. O yüzden kararın yürürlüğe girmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Haber

Esnaf, yoğun olduğu günlerde almayacakları halde gelinlik denemeye gelenlerden şikayetçi.

Kemeraltı esnafı Erdinç Genç konuyla ilgili; “Genç kızlarımız almayacak oldukları halde gelinlik denemeye geliyor. Bu sefer hem gelinlik kirleniyor hem de bizim zamanımızı alıyor. O yüzden böyle bir uygulamaya geçilmesi gerekiyor. Geçilirse bizim için daha iyi olur. Ücret karşılığında deneme olduğu zaman para vermemek için denemeyecek. Bu uygulamayla alışverişin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Haber

42 yıldır bu sektörün içerisinde olan Kemeraltı esnafı Nedim Coşkun ise konuyu hem müşteri hem kendi açısından ele alarak; “Denenmeden alınan gelinlikle sonrasında yaşanan mağduriyet yine bizim markamızı olumsuz etkiler. Tepkiyi biz alırız. Ayrıca gelinlik denemenin müşterinin hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu sürecin bizim zaman ve emeğimizi alsa da gelinlik bakmanın bir parçası olduğunu unutmamak gerekiyor. Yaz sezonuyla birlikte düğün sezonu da açıldı ancak müşteri bulmakta zorluk çekiyoruz. Ekonominin bu durumunda bir de gelinlik denemek için ücret talep etmek zaten az olan satışlarımızı daha da dibe çeker” ifadelerini kullandı.

Haber

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme