• Haberler
  • Gündem
  • Genç mühendisin taş koleksiyonundaki 1 milyon yıllık fosil

Genç mühendisin taş koleksiyonundaki 1 milyon yıllık fosil

Torbalı'nın başarılı jeoloji mühendislerinden Yakup Şimşek'in sahip olduğu değerli taş koleksiyonu, görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Genç...

Torbalı’nın başarılı jeoloji mühendislerinden Yakup Şimşek’in sahip olduğu değerli taş koleksiyonu, görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Genç mühendisin koleksiyonundaki en gözde eser ise 1 milyon yaşında olduğu tahmin edilen, akrep fosilini içinde barındıran taş. Üzerinde yengeç fosili bulunan traverter, bir milyon yaşında. Bu değerli parçayı, koleksiyonunda saklayan Jeoloji Mühendisi Yakup Şimşek’in koleksiyonunda, daha çok sayıda değerli taş bulunuyor.

Bir milyon yıllık yengeç fosili hakkında bilgi veren Jeoloji Mühendisi Yakup Şimşek, “Bu yengeç fosili bilimsel anlamda bir hazine niteliğindedir. Bir milyon yıl önceki canlı yaşamı hakkında bize çok önemli bilgiler vermektedir. Maddi boyutundan öte, bilimsel değeri yüksek olan bir fosil. Bunun yanında doğal taş koleksiyonumda ametist, sitrin, obsidyen, akik, agat, kehribar, turmolin, oniks, turkuaz, kuvars, aragonit, ve mermer gibi doğal taşlardan örnekler bulunmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme