Gençler geleceği Karşıyaka'da tasarlıyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, gençlere önemli bir fırsat sunduklarını belirterek, 'Bu çalışmanın hem gençlerimiz hem...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, gençlere önemli bir fırsat sunduklarını belirterek, “Bu çalışmanın hem gençlerimiz hem de kentimiz için çok yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksek Okulu’nun destekleriyle düzenlenen “3. Yaz Öğrenci Okulu” başladı. “Katıl, tasarla, üret” sloganıyla yola çıkan okula, başvurular arasından seçilen 24 genç katılıyor. Eğitimler, 2 Ağustos’a kadar devam edecek ve endüstriyel tasarım, mimarlık, şehir ve bölge planlama ile peyzaj mimarlığı bölümlerinden 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yeni mezunlar yer alıyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ACİL SERİNLEME İSTASYONLARI

Yaz okulunda akademisyenler ve uzmanlar tarafından iklim değişikliğine karşı kentlerin dirençliliğini artırmayı amaçlayan seminerler ve eğitimler verilecek. Üç hafta sürecek olan etkinliklerde saha çalışmaları, tasarım ve üretim atölyeleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Karşıyaka Belediyesi’nin örnek kamusal mekan tasarımlarını inceleyecek öğrenciler, vatandaşlarla görüşerek etki değerlendirmeleri yapacak. Ayrıca, Bahriye Üçok Bulvarı üzerindeki kapalı otopark önü, İZBAN Karşıyaka durağı önü ve Hergele Meydanı için ısı adası etkisini azaltmaya yönelik ‘acil serinleme istasyonları’ tasarlanacak. Konsept projelerin maketleri hazırlanacak ve ilgili alanlarda sergilenerek vatandaşların fikirleri alınacak. Yaz okulunda farklı disiplinlerden öğrencilerle bir arada çalışma imkanı bulan gençler, vatandaşların da dahil olduğu ‘birlikte tasarım’ ve ‘birlikte üretim’ süreçlerini deneyimleyecek.

BAŞARILI TASARIMLAR UYGULAMAYA GEÇECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yaz okulunun geleceği tasarlayacak gençleri ve kentleri, derinleşen iklim krizine karşı daha hazırlıklı ve dirençli hale getirmeyi amaçladığını belirtti. Ünsal, “Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz yaz okulumuz, üç hafta boyunca dolu dolu bir programla devam edecek ve hem teorik hem de pratik anlamda öğrencilerimize ciddi faydalar sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi olarak, yapılacak çalışmaların sonuçlarını tek tek inceleyecek ve gerekli tasarımları uygulamaya geçireceğiz. Yaz okulumuza katılan öğrencilerimize, akademisyenlerimize, uzmanlarımıza ve destekçimiz olan kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum. Her bir gencimizin, kentlerimize ve iklim kriziyle mücadeleye önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme