Gençler için tenis protokolü

Efes Selçuk Belediyesi ile Engin Arslan Spor Kulübü arasında, kentte yaşayan gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e verilen yetkiyle imzalanan protokol, kentteki gençlerin tenis sporu ile tanışmalarını ve bu alanda kendilerini geliştirmelerini hedefliyor.

Gençler için tenis protokolü

Başkan Sengel: "Tenisle ilgilenen çocukların sayısını artırmak istiyoruz"

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye olarak çocuklar ve gençler için spor olanaklarını artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Başkan Sengel, protokolün amacının gençleri tenis sporu ile tanıştırmak ve bu spora ilgiyi artırmak olduğunu belirterek, "Meclisimizde aldığımız kararla birlikte, Efes Selçuk’ta çocuklarımızın tenisle buluşmasını sağlayacak bir protokol imzalama kararı aldık. Engin Hocam ile bir araya gelerek, gençlerimize tenis sporunu sevdirmek ve bu alanda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak adına bu protokolü hayata geçirdik. Bundan sonra kentimizde tenisle ilgilenen, bu sporu öğrenen ve gelişen birçok çocuğumuz olacak. 'İlham Veren Kent' olarak nitelendirdiğimiz Efes Selçuk’ta ilham veren sporcular ve çocuklar yetişmeye devam ediyor" dedi.

Engin Arslan: "Selçuk halkını tenisle buluşturacağız"

Engin Arslan Spor Kulübü Başkanı Engin Arslan da protokol ile ilgili yaptığı açıklamada, Efes Selçuk’ta tenis sporunu yaygınlaştırmak ve daha fazla kişiyi bu spora kazandırmak istediklerini ifade etti. Arslan, “Bu güzel organizasyona öncülük eden Belediye Başkanımıza ve Selçuk halkına teşekkür ediyorum. Yıllarca Selçuk’ta yaşadım ve burada tenis faaliyetlerinde bulundum. Daha sonra Aydın’da kurduğumuz kulüp aracılığıyla ulusal ve uluslararası birçok sporcu yetiştirdik. Şimdi Başkan Sengel’in desteğiyle, Efes Selçuk’ta da aynı şekilde başarılı tenis faaliyetlerini başlatmak ve bu alanda gelişim sağlamak istiyoruz. Gençliğimin en güzel dönemlerini geçirdiğim bu kente yeniden hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buradaki gençlere, yetişkinlere ve tüm sporseverlere tenis öğretmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm Selçuk halkını tenis oynamaya davet ediyorum” dedi.

Bu iş birliği ile Efes Selçuk’ta spor kültürünün gelişmesi ve özellikle tenis sporunun daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Başkan Sengel ve Engin Arslan’ın ortak çabaları, çocuklar ve gençler için sporu erişilebilir kılma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme