Gençler için yeni iş imkanı

Konak Belediyesi'nin T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının 'Ne...

Konak Belediyesi’nin T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında yazılan ve hibe almaya hak kazanan “Konak İş Eğitim Merkezi Projesi”nin açılışı Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen tanıtım programıyla başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve NORM Holding ortaklığında yürütülecek projenin açılışına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Norm Tooling İş Birimi Direktörü Birol Durdu ve holding temsilcileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Alpbuğra Bahadır Gültekin, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, kadın dernekleri başkan ve temsilcileri katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer de gönderdiği mesajla projenin başarılı olacağına dair temenni ve iyi dileklerini iletti. Proje açılış programı Konak Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan film gösterimi ve projenin tanıtım sunumuyla başladı.

10 MİLYON TL

Konak İş Eğitim Merkezi Projesinin başladığını yaptığı konuşma ile duyuran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaklaşık 10 milyon TL hibeyle yola çıkan projenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından istihdama dönük olduğuna dikkat çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşkur, NORM Holding, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve projede emeği olan tüm kurum ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Başkan Batur şöyle konuştu:

“Kentimi için çok önemli bir projeyi başlatıyoruz. Heyecanımız en üst noktada. Türkiye’nin en önemli sorunlarından istihdama yönelik olduğu için de çok önemli bir proje. Belediye başkanları olarak bizim de gördüğümüz en önemli sıkıntılardan biri ellerinde Cv’leriyle dolaşan gençler. Kurumların bir araya gelerek hizmet üretmesi, özellikle genç nüfusun istihdamda değerlenmesinde önemli bir adım olacak. Nitelikli ara eleman bulma sıkıntısı var, sanayiciler nitelikli ara elemana ulaşamıyor. Sanayinin kalkınması, üretimin yeniden canlanabilmesi için özellikle nitelikli ara elemana çok büyük ihtiyaç var.”

KADINLARA ÖNCELİK 

Başkan Batur, projede olmak isteyen, bu alana hevesli gençler arasında kadınların başvurularını dikkate alarak mutlaka değerlendireceklerini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce kadın derneklerimizle beraber tekstil alanında kadın çalışanlar yetiştirdik. Semt merkezlerimizde kadınlara dönük çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üretimlerinin ev ekonomilerine katkı sunması için de çalışma yürütüyoruz. Bu projemizde de özellikle genç kızlarımız eğer talep ederlerse, muhakkak değerlendireceğiz.  Bu işe hevesli, bu işi yapabilecek genç kızlarımızın da bu projenin içerisinde olması, kadınların hayatın her alanında yer almasında onlara verdiğimiz değerin de bir nişanesi olacaktır.”

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme