• Haberler
  • Siyaset
  • Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması: Bakan Bak' tan önemli açıklamalar

Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması: Bakan Bak' tan önemli açıklamalar

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması' programında gençlerin sivil anayasa sürecindeki görüşlerine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması" programında gençlerin sivil anayasa sürecindeki görüşlerine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte Bakan Bak, Anayasanın toplumun uzlaşma metinleri olduğunu belirterek, mevcut 1982 Anayasası'nın birçok değişiklik geçirdiğini ancak ülkenin ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermediğini ifade etti.

“ÜLKEMİZİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMİYOR”

Bakan Bak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konunun gündemde olduğunu ve Cumhurbaşkanının siyasi partileri bu süreçte bir araya getirme çağrısında bulunduğunu aktararak, "1982 Anayasası hala uygulamada ama pek çok değişikliğe uğradı. Bunların bir kısmında biz de yer aldık. Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Tartışmaları sürdürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde meclis başkanı siyasi partileri bu konuda ziyaret ediyor. Her seferinde Cumhurbaşkanımız siyasi partileri birlikte bu konuyu çözmeye davet ediyor. Türkiye Yüzyılı'nda, biz bu konuda gençlerimizin sözlerini aktarmak istiyoruz. Bu süreç başladığında Anayasa Komisyonu ve genel kurulda görüşülecek. Biz buralarda hazırlanan raporları oraya sunacağız" diye konuştu. 

“SPORUN YÜZYILI OLMASINI İSTİYORUZ”

Bakan Bak, Türkiye Yüzyılı vizyonunda gençlerin görüşlerini aktarmak istediklerini belirterek, bu süreçte Anayasa Komisyonu ve genel kurulda hazırlanacak raporların sunulacağını söyledi. Toplantının yapıldığı mekanın tarihine dikkat çeken Bakan Bak, "Biz şimdi buraya geldik, bu mekanda ülkenin sivil anayasası için gençlerimizin görüşlerini dinleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın gençlerin, sporun yüzyılı olmasını istiyoruz. O yüzden sizin görüşlerinize çok önem veriyoruz" dedi. 

Bakmadan Geçme