Gençlik ve Spor Bakanı Bak 'tan yurt açıklaması 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı 856 yurtta toplamda 987 bin yatak kapasitesinin gençlerin barınma ihtiyacını karşıladığını ve bu dönemde yapılan başvuruların yüzde 91'inin yerleştirildiğini açıkladı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı 856 yurtta toplamda 987 bin yatak kapasitesinin gençlerin barınma ihtiyacını karşıladığını ve bu dönemde yapılan başvuruların yüzde 91’inin yerleştirildiğini açıkladı. 

Edirne’de düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Bakan Bak, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu ve gücünü halktan aldığını belirterek, vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Gençlere yönelik yatırımlardan duydukları memnuniyeti ifade eden Bak, gençlerin Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunacağını vurguladı. Bakan Bak, üniversitelerde 2024-2025 eğitim öğretim yılının yaklaşmakta olduğunu belirterek, “180 bin olan yurt kapasitesini 980 binlere taşıdık. Gençlerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Büyük bir barınma gücüne sahip Kredi Yurtlar Kurumunu yönetiyoruz" dedi.

YURTLAR AFET DÖNEMİNDE HİZMET VERDİ 

Ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu’nun birçok afet durumunda milletin hizmetinde olduğunu belirten Bak, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 1,5 milyon kişinin yurtlarda misafir edildiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme