• Haberler
  • Gündem
  • Gençlik ve Spor Bakanı: Bunun da üstesinden birlik ve beraberlikle kalkalacağız

Gençlik ve Spor Bakanı: Bunun da üstesinden birlik ve beraberlikle kalkalacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara’da hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada 'Yaşanan olayı şiddetle...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara’da hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada “Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Sebebiyet verenler ilgili içişleri ve adalet bakanlığımızla görüştük ve gerekli işlemler yapıldı. Süreçte mahkemeye iletildi, adliye işlemleri de sürüyor. Türk futbolu açısında da önemli bir geceydi. Yeniden birlik ve beraberlik için spordaki bu baskıyı ve hakemler üzerindeki baskıya azaltacak şekilde herkese görev düşüyor” dedi.

‘2032’yi organize edeceğiz’

“Futbolun tüm yöneticilerin kendine düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz, buna ihtiyacımız var. Almanya’da oynanacak Avrupa futbol şampiyonası öncesinde ligimizin daha kaliteli olmasını istiyoruz ve tüm bu ve benzeri olaylara da prim vermeyeceğiz. Ben de hakem camiasından gelen eski bir hakemim, 1992 yılına dek hakemlik yaptım. Onu çok iyi anlıyorum. Bunları spor sahalarında görmek istemiyoruz. Bence bütün yöneticilerine ve tüm futbolculara, taraftara görev düşüyor ve herkesin bunu bir milat olarak görerek düşen görevini en iyi şekilde yapmak için çaba harcamak gerekiyor. 2032’yi organize edeceğiz. Dolayısıyla çok önemli süreç ve bunun da üstesinden birlik ve beraberlik le üstesinden kalkacağız. Gerekli önlemleri de alacağız ve yakından da süreci takip edeceğiz.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme