• Haberler
  • Gündem
  • Gezi Parkı eylemlerindeki saldırısıyla gündeme gelmişti… ‘Palalı Sabri’ hayatını kaybetti

Gezi Parkı eylemlerindeki saldırısıyla gündeme gelmişti… ‘Palalı Sabri’ hayatını kaybetti

Dün gece saatlerinde ‘Palalı Sabri’ olarak bilinen Sabri Çelebi, otomobiliyle seyahat ederken bir grup tarafından durduruldu....

Dün gece saatlerinde ‘Palalı Sabri’ olarak bilinen Sabri Çelebi, otomobiliyle seyahat ederken bir grup tarafından durduruldu. Çıkan tartışmanın ardından gruptan bir kişi, silahla Sabri Çelebi’ye ateş ederek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi, ancak Sabri Çelebi hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

Gezi Parkı Direnişi’nde palayla saldırmasının ardından Sabri Çelebi ve diğer sanıklar, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama” suçundan yargılanmış ve Sabri Çelebi 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Ayrıca, bir kadını zırhla yaralaması nedeniyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

6 AY ÖNCE BERAAT ETMİŞ

Sabri Çelebi aynı zamanda “fuhuş hattı” kurduğu iddiasıyla suçlanmış, liderliğindeki suç örgütünün Beşiktaş ve Beyoğlu’nda yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdığı, pasaportlarına el koyarak onları bir yerleşkede tuttuğu ve gece kulüplerine zorla götürdüğü belirtilmişti. İddianamede, Sabri Çelebi’nin ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘insan ticareti yapma’ ve ‘bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından 104 yıldan 248 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmiş, ancak 6 ay önce beraat etmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme