• Haberler
  • Gündem
  • Gezi’nin yıl dönümünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Gezi’nin yıl dönümünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İstanbul'da Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıl dönümünde Taksim’de anma ve protesto yapmak isterken gözaltına alınlar serbest...

Gezi’nin yıl dönümünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıl dönümünde Taksim’de anma ve protesto yapmak isterken gözaltına alınlar serbest bırakıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların “Avukatlarımız içeri alınmadığı için ifade vermeyeceğiz” diyerek susma hakkı kullandığı ve sabah saatlerinde serbest bırakıldıkları açıklandı.

Emniyet girişinde uygulanan dayatmayı kabul etmedik. Gezi’nin 10. yıl dönümünde gözaltına alınan Kampüs Cadıları, Mor Dayanışmalı kadınlar ve Kaldıraç okuru müvekkillerimiz de “avukatlarımız içeri alınmadığı için ifade vermeyeceğiz” diyerek susma haklarını kullandılar.

— ÇHD İstanbul Şube (@CHDistanbul) June 1, 2023

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Bugün bir kez daha, güzel ülkemizde umutsuzluğa da karanlığa da yer olmadığını gösterdik. Boyun eğmeyenlere selam olsun. Biz kazanacağız” dedi.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakıldı.

Bugün bir kez daha, güzel ülkemizde umutsuzluğa da karanlığa da yer olmadığını gösterdik.

Boyun eğmeyenlere selam olsun.
Biz kazanacağız!@tkpninsesi #BoyunEğme #Gezi10Yaşında #GeziOnurumuzdur pic.twitter.com/HqQP7bXRuL

— TKP – İstanbul (@istanbul_tkp) June 1, 2023

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme