• Haberler
  • Genel
  • Göçen ' 'Yarınlara İz Bırak Projesi' Güzel bir iz bırakacak'

Göçen ' 'Yarınlara İz Bırak Projesi' Güzel bir iz bırakacak'

Saz eşliğinde Ödemiş Kavakları türküsü hep bir ağızdan söylendi.Ardından öğrenciler My Recipe etkinliğinde yemekleri tanıttılar. Suriyeli...

Saz eşliğinde Ödemiş Kavakları türküsü hep bir ağızdan söylendi.Ardından öğrenciler My Recipe etkinliğinde yemekleri tanıttılar. Suriyeli öğrenciler  Kepse (Arap Pilavı), Fette ve Medde çayını Arapça ve Türkçe tarifini verdiler ve tanıtımını yaptılar. Türk öğrenciler Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Kısır ve Gelin Çantası’nın tariflerini ve tanıtımlarını İngilizce olarak yaptılar. Arapça Sokağı etkinliğinde okulun zemin katında koridor boyunca panolara asılan Arapça, meslekler ve cümlelerin yer aldığı Arapça Sokağı’nda öğrenciler öğrendikleri Arapça kelimelerin sunumunu yaptılar.

Okul Müdürü Ramazan Göçen etkinlik başlangıcında şu ifadeleri kullandı:

“Yarınlara İz Bırak Projesi kapsamında iki kültürün birleşmesini izleyeceğiniz bir etkinliğimiz var. Suriyeli misafir öğrencilerimizin ve ailelerinin katkılarıyla ve Ödemişimizin yemek kültürünün sunulduğu, iki kültürün yemek örnekleriyle birlikte müzik öğretmenimizin hazırladığı Mahalli Türkülerden bir örnekle programımızı bitireceğiz. Burada şunu belirtmek istedik. 10 yıldır aramızda olan Suriyeli göçmen misafir öğrencilerimizin nasıl kaynaştıklarını, yemek kültürlerini bizlere nasıl tanıttıklarına şahit olacaksınız. Burada aynı coğrafyayı Osmanlı’da 400 yıl paylaştığımız bir ülkenin bugün mirasları olarak Suriyeli çocuklar, aileler burada yemeklerinin olmazsa olmazı Kepse’yi, Fette’yi bir de içecek olan Medde var arkadaşlarımız anlatacaklar.  Türk öğrencilerimiz de Sarma, Kısır ve Gelin Çantası’nı anlatacaklar. Yüzyıllarca beraber yaşadık, beraber aynı tadı paylaştık. Bugün kardeşçe burada beraberiz. Yarınlara İz Bırak, güzel bir iz bırakacak. Arapça Sokağı’nı hiç söylememe gerek yok zaten kendisi konuşuyor. Emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun kültürüne katkı sunduğunuz için müteşekkirim.”

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme