Google mecliste!

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, açılış konuşmasında, Avrupa normlarında olduğu gibi haberlerin telif içermesi gerektiğine vurgu yaparak,...

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, açılış konuşmasında, Avrupa normlarında olduğu gibi haberlerin telif içermesi gerektiğine vurgu yaparak, dijital mecraların kullanımında kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy ise yaptığı açıklamada, “Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız. Türkiye’deki düzenlemeleri anlayıp, iş birliği yapmaya istekliyiz” dedi.

Dijital Mecralar Komisyonu’nun bugün gerçekleştirdiği toplantıda Google, üst düzey yöneticileri ve uzmanlarıyla katılım sağladı. Toplantıda, Türkiye’deki dijital telif düzenlemeleri ve dünya genelindeki benzer uygulamalar ele alındı.

Google Avukatı Gönenç Gürkaynak, “Google olarak her ülkenin yasal düzenlemelerine saygı duyuyoruz ve onlara uyum sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Başkan Yayman, “Google ile iş birliği içinde hareket etmek için yasal düzenlemeleri yapma konusunda mutabıkız” şeklinde yorumda bulundu.

Google’un Türkiye’deki bu ilk temsilinin, dijital içeriklerin korunması ve adil kullanımın sağlanması konusunda önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme