• Haberler
  • Spor
  • Göztepe, en az gol yiyen takımlar arasında

Göztepe, en az gol yiyen takımlar arasında

Trendyol Süper Lig'de Göztepe, ilk 6 haftada kalesinde yalnızca 3 gol görerek, Samsunspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumuna geldi. 

Trendyol Süper Lig’de Göztepe, ilk 6 haftada kalesinde yalnızca 3 gol görerek, Samsunspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumuna geldi. 

Göztepe, ligdeki ilk üç maçında Antalyaspor (0-0), Fenerbahçe (2-2) ve Alanyaspor (1-1) ile berabere kalarak, puan kayıpları yaşadı. Ancak ardından Bodrum FK’yı 2-0 ve Kayserispor’u 3-0 mağlup ederek, yenilgisiz bir şekilde toplamda 9 puan elde etti. Bu sonuçlarla sarı-kırmızılılar, ligde 6. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Göztepe’nin savunma gücü, özellikle Fenerbahçe ve Alanyaspor maçlarının dışında kalesinde gol görmemesiyle kendini gösterdi.

Göztepe, en az gol yiyen takımlar arasında

SAVUNMA PERFORMANSI VE TAKTİKSEL YAPI

Göztepe'nin savunma başarısının arkasında, teknik direktör Stanimir Stoilov’un geliştirdiği 3’lü stoper hattı yer alıyor. 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmayı başaran Göztepe, bu sezon özellikle savunma organizasyonu ile dikkat çekiyor. Heliton, Koray, Taha, Miroshi ve Bokele gibi oyuncularla oluşturulan stoper üçlüsü, rakiplerin gol atmasını zorlaştırıyor. 

BÜYÜK TAKIMLARI GERİDE BIRAKTI 

Bu etkili savunma performansı sayesinde Göztepe, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak, ligin en az gol yiyen takımları arasında yer aldı. 


 

Bakmadan Geçme