• Haberler
  • Spor
  • Göztepe'nin transfer karnesi: Gelenler, gidenler, ödenen ücretler...

Göztepe'nin transfer karnesi: Gelenler, gidenler, ödenen ücretler...

Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe transfer döneminde kadrosunu 14 isimle güçlendirirken 17 futbolcu ile de yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılıların transfer ettiği oyunculara hiç bonservis ödememesi dikkat çekerken, kadroya katılan tüm oyuncuların piyasa değeri 28.10 milyon euro olarak dikkat çekiyor

Süper Lig 2024-2025 transfer sezonu sona ererken Trabzonspor 10, Fenerbahçe ve Beşiktaş 7, Galatasaray ise 5 takviye yaptı.
Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe ise, hareketli bir transfer dönemi geçirdi. İzmir ekibi kadrosunu 14 yeni isimle güçlendirirken David Tijanic ve Romal Palmer’da kiralık olarak takıma geri döndü.

GİDENLERDEN SADECE 365 BİN EORU BONSERVİS

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de gösterdiği başarılı performansla Süper Lig’e yükselen Göztepe, 17 futbolcu ile de yollarını ayırdı.
Sarı kırmızılılar; Turgay Gemicibaşı, Atınç Nukan, Fıratcan Üzüm, Mame Diouf ile yollarını bedelsiz şekilde ayırırken, İspanya 2. Lig ekiplerinden Castellôn’a transfer olan Kennet Mamah’tan 250 bin euro, Kocaelispor’a transfer olan Tarkan Serbest ve Emre Gedik’ten 50’şer bin euro, Bandırmaspor’a kiralanan Erkan Kömür’den 15 bin euro kiralama bedeli kazandı.

Göztepe'nin transfer karnesi: Gelenler, gidenler, ödenen ücretler...

BONSERVİS ÖDEMEDİ

Sarı-kırmızılılar takıma kazandırdıkları 14 isime bonservis bedeli ödemezken oyuncuların toplam piyasa değerleri ise 28.10 milyon euro olarak hesaplandı.

Koray Günter, Isaac Solet, Juan, Kuryu Matsuki, Victor Hugo ve David Datro Fofana, kiralık olarak takıma katılırken, Malcom Bokele, Djalma Silva, Nazım Sangare ve Ekrem Kılıçarslan bonservissiz bir şekilde transfer edildi.

Transferin son gününde Chelsea'den 1 yıllığına kiralanan David Datro Fofana, 12 milyon euroluk güncel piyasa değeri ile dikkat çekiyor.

SÜPER LİG’İN EN GENÇ 4. TAKIMI

İzmir temsilcisinin transfer ettiği oyuncuların yaş ortalaması da dikkat çekiyor. Genç oyunculara yatırım yapan Göztepe’nin yeni transferinin yaş ortalaması 23.7

Sarı-kırmızıların yeni transferleri ile birlikte takımın yaş ortalaması 25.8 olurken Göztepe Süper Lig’deki en genç 4. kadro oldu.
Süper Lig’in en geç takımı 24.3 yaş ortalaması ile Adana Demirspor olurken en yaşlı takımı ise 29.4 yaş ortalaması ile Eyüpspor oldu.

Göztepe'nin transfer karnesi: Gelenler, gidenler, ödenen ücretler...

MUHTEMEL 11

Transferlerin tamamlanmasının ardından sarı-kırmızıların ilk 11’i şu şekilde olması bekleniyor:

Lis, Taha, Heliton, Miroshi, Nazım, Djalma, Dennis, Matsuki, Victor Hugo, Fofana, Romulo 

STOİLOV KADRODAN MEMNUN

Yapılan transferlerle birlikte 23 kişilik rotasyonu bol bir kadro kuran Göztepe'de teknik direktör Stanimir Stoilov'un, kurulan kadrodan memnun olduğu öğrenildi. Oyuncuların çok yönlü olması ve her mevkiinin alternatifinin olması Bulgar teknik direktörü mutlu ediyor. Antrenmanda disipline önem veren tecrübeli çalışıtırıcının, oyuncularına forma için savaşmaları gerektiğini çalışmayan oyuncunun yerine oynayacak oyuncunun var olduğunu söylediği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Göztepe'nin transfer karnesi: Gelenler, gidenler, ödenen ücretler...

Bakmadan Geçme