• Haberler
  • Eğitim
  • Gülşah Elikbank: Amacım tamamlayamadığım hikayeyi tamamlamaktı

Gülşah Elikbank: Amacım tamamlayamadığım hikayeyi tamamlamaktı

Gazetemiz yazarı Gülşah Elikbank, İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası'nda 8-13 yaş grubu arasındaki öğrencilerle bir araya...

Gülşah Elikbank: Amacım tamamlayamadığım hikayeyi tamamlamaktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemiz yazarı Gülşah Elikbank, İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’nda 8-13 yaş grubu arasındaki öğrencilerle bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen söyleşide Elikbank, kitabı ‘‘Medusa’nın Pusulası’’nı konuştu.

‘‘KİTAPTAKİ KARAKTERLER ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIM’’

Yazar Gülşah Elikbank ‘‘Medusa’nın Pusulası’’ isimli çocuk kitabını şu ifadelerle anlattı:

Yayımlanmış 11 kitabım var. Bunlardan sizin okuyabileceğiniz iki kitap var. Biri şu an size anlatacak olduğum ‘Medusa’nın Pusulası’ diğeri ise ‘Zehirli Hayal’. Sizin yaşınızdayken Yerebatan Sarnıcı’na gittiğimde 2 tane Medusa’nın olduğunu gördüm. Öğretmenime bunların ne olduğunu sordum ancak cevap alamadım. Ardından İstanbul’da üniversite okumak için gittiğimde hikayeyi tam anlamıyla öğrenme fırsatı buldum. Bu kitapta İstanbul Yerebatan Sarnıcı’nda 4 arkadaşın Medusa ile macerasını işliyor. Kitaptaki karakterler, benim çocukluk arkadaşlarım. Ben de o zaman onlarla bu macerayı yaşasaydık ne olurdu diye düşünüp yazdım. Bunu yazmadaki amacım tamamlayamadığım hikayeyi tamamlamaktı.

Haber

‘‘DOKTOR OLMAK İSTİYORUM AMA…’’

Çocuklar Elikbank’a hayalindeki mesleği anlattı. Ege isimli öğrenci, ‘‘Doktor olmak, insanları iyileştirmek istiyorum, ancak şiddet görüyorlar’’ şeklinde konuştu.

Haber

MEDUSA’NIN DİĞER YÜZÜ

Elikbank kitabında, Medusa’yı iyi bir karakter olarak anlattığını söyledi. Elikbank, ‘‘Kitapta Medusa çocuklarla arkadaş olup onlara yardım eden bir karakter. Genelde mitolojide çok kötü olduğu anlatılır. Ben farklı bir açıdan bakıp yazmak istedim’’ dedi.

Haber

‘‘İNSAN AYNAYA BAKTIĞINDA KENDİNİ GÖRÜR’’

Gülşah Elikbank kitabın metoforik bir anlatımının olduğunu söyledi ve ifadelerinde şunlara yer verdi:

Pusula bize yol gösteriyor. Kitaptaki pusula ise Ayna. Çünkü insana gerçeği en iyi gösterecek olan aynadır. İnsan aynaya baktığında kendini, kalbini görür. Burada da Medusalar kıskançlıklarını, yaptıkları bazı yanlışlıkları aynaya bakarak fark ediyor. Yazarlar kitaplara isim koyarken kelime oyunları yapmayı sever. Ben de kitabıma Medusa’nın Pusulası adını verdim.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme