• Haberler
  • Gündem
  • Gültekin Uysal: Yerleşik eğitimi çökerten sistematik akıl devrede

Gültekin Uysal: Yerleşik eğitimi çökerten sistematik akıl devrede

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir'de katıldığı programında özel açıklamalarda bulundu. Yeni İzmir gazetesinin 'Gelenekten...

Gültekin Uysal: Yerleşik eğitimi çökerten sistematik akıl devrede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir’de katıldığı programında özel açıklamalarda bulundu. Yeni İzmir gazetesinin ‘Gelenekten gelen Demokrat Parti’nin günümüzde yeniden yapılaşmasıyla İzmir’in turizmine ve gençlerine yönelik nasıl bir çalışma ele alınacak?’ sorusuna şunları aktardı:

“İZMİR’İ İZMİR OLARAK DÜŞÜNEMEYİZ”

“Türkiye gibi kronik cari açığı olan bir ülkede önemli bir fonksiyon olarak turizmin sıçramasıdır. Kadim toprakları üzerindeyiz ve İzmir başta olmak üzere Ege’nin birçok yerine Türk turizmine yaraşır nitelikte değerler katma mecburiyetindeyiz. İzmir çok önemli bir değer ve daha fazla etkiye sahip olmasına dikkat çekiyoruz. İzmir’i sadece İzmir olarak düşünemeyiz. Tüm bu kimlikleri de ve çeşitliliği de sürdürebilir haline getirmeliyiz. Farklı niteliklerle de ülkenin gelir kapısını arttırmak gerek. Burada ise merkezi hükümetin yapısal dönüşümünün yanı sıra yerel yönetimler de buna katkı sağlamalı.”

Haber

GÜLTEKİN UYSAL

“REJİMİN IZDIRABINI GENÇLERİMİZ ÇEKİYOR”

“Türkiye’de keyfi rejimin en fazla ızdırabını da gençlerimiz çekiyor. Bu ülkede fırsat eşitliği yok.  Bir ülkeyi sürükleyecek en önemli dinamik yetişmiş insan gücüdür. Türkiye’de niteliksiz insan gücünü kendi ülkesinde davet ederek açık kapı politikası uygulayan sistemin yanı sıra Suriye iç savaşı, Afganistan istikrarsızlığı, çökmüş ülkelerden de Türkiye’ye yönelmeyi sağlayarak dış ülkelere giden beyin göçüne ise ‘Giderlerse gitsinler’ diyebilmek gibi bir hakkımız yok.”

“SİSTEMATİK ÇÖKÜŞLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Türkiye’de pek çok kurum kültürünü ele geçireceğiz diyerek yerleşik eğitim ve yerleşik üniversiteleri çökertmek için adeta sistematik akıl devrede buna itirazımız var. Top yekûn Türkiye’nin tüm milli güç unsurlarını aktif hale getirecek siyasi perspektifi aktif hale getireceğiz. Türkiye’nin en büyük yapısal, kaldıraç meselesi olarak görülen eğitim alanıdır. Bir devlet, bir hükümet olur mu ki kendi insanını ve niteliksiz haline getirmek ve kendi insanını çalışmamaya itsin. Bu yüzden sistematik bir çöküşle karşı karşıyayız.”

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme