• Haberler
  • İzmir
  • Gümüldür Özdere Mandalina Festivali coşkuyla kutlandı

Gümüldür Özdere Mandalina Festivali coşkuyla kutlandı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şahbanu Ercelep’in haberine göre 11-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve Gümüldür’ün eski köy...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şahbanu Ercelep’in haberine göre 11-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve Gümüldür’ün eski köy meydanında gerçekleştirilen festivalin açılışı çocuk koşusu ve kortej ile yapıldı. Günün devamında festival coşkusu çeşitli halk oyunu gösterileri, en iyi mandalina üreticisi yarışması, sihirbazlık gösterisi, en iyi mandalinalı yemek yarışması ve Jef konseriyle devam etti. Mandalina kokulu etkinliğin ilk günü Ersin Show ve Yüksel Arkan konseriyle sona erdi.

 

Haber

EĞLENCELİ ANLAR

Yöre halkının ve çeşitli illerden gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdikleri festivalin ikinci günü Ersin Show ve Ardy konseriyle başladı. Çocuklar için düzenlenen çılgın saç yarışması ve en iyi mandalina kostümü yarışmasıysa minik katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Flamenko dans gösterisi, sihirbazlık şovu ve Gözde Buldaş konseriyle festival alanındaki coşku daha da arttı.

Haber

YÖRESEL LEZZETLER

Mandalina turuncusuyla boyanan festival alanı aynı zamanda yöresel pek çok lezzete de tanıklık etti. Yöre halkının sac üzerinde pişirdikleri gözlemeler, evlerinde kurdukları turşular ve salçalar, ev yapımı yaprak sarmaları ve hamur işleri tezgâhları doldurdu. Bunun yanı sıra gastronomi dünyasının profesyonel isimleri de festivale katılım gösterdi. Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği’nin düzenlediği mandalina temalı ana yemek ve tatlı yarışmaları festivale renk kattı.

Festivale katılım gösteren Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı Musa Taşkın,
“İzmir, Selçuk’tan geliyoruz. Dernek olarak Menderes Belediyesi ile iş birliği yaparak, genç arkadaşlarımızı gastronomi dünyasına kazandırmak amacıyla bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Burada Ödemiş’ten, İzmir’in ilçelerinden, turizm okullarından katılımcı arkadaşlarımız ve gençlerimiz var. Festivalin ilk gününde mandalina temalı ana yemek, ikinci günündeyse mandalina temalı tatlı üzerine bir yarışma düzenledik” dedi.

Haber

“TARIMI KALKINDIRMA AÇISINDAN DA ÖNEMLİ”

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer ise “Burada İzmir Menderes Belediyesi’nin düzenlediği çok güzel bir festival var. Bizim ihtiyacımız olan şeyler bunlar. Gençlerimizin önü açılsın, onlara mesleğimizi tanıtalım. Aynı zamanda bu yörenin kültürünü, geleneklerini, göreneklerini de tanıtmış olalım. Bu festival bizim bacasız sanayi dediğimiz tarımı kalkındırma açısından da önemli. Burada kazanan halk olacak. Halkın el emekleri, onların yaptıkları güzel yemekler ve yöresel ürünler ön plana çıkacak. Bu bizim için daha güzel bir şey. Çünkü biz ustalar mutfaklarımızda büyük sanayi yemekleri yapıyoruz ama ev yemekleri farklı ve burada onları da tanıtacağız. Bunu aslında mandalina ile ilgili bir Ar-Ge çalışması gibi düşünün. Mandalina ile nasıl güzel yemeklerin yapılabildiğini öğrencilerimiz bize gösteriyor olacaklar. Tabii profesyonel şeflerimiz de yemek yapıyorlar ama öğrencilerin kendi hayal dünyalarında canlandırdıkları menüleri burada yapmaları da hem bize hem yöreye hem de belediyemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Çok güzel bir organizasyon. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Mandalina kokusuyla başlayan festival Yeni Türkü grubunun akşam 20.30’daki konseriyle son bulacak.

Haber

Fotoğraflar: Batuhan VURUŞKANLAR

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme