Gurur gecesi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi'nden Avrupa Şeref Bayrağı'nı alan Konak...

Gurur gecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nden Avrupa Şeref Bayrağı’nı alan Konak Belediyesi’ne ödülü Agora Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde yapılan törenle verildi. 2021 ve 2022 yıllarında kardeş şehirlerle yaptığı çalışmaları, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştirdiği işbirlikleri, üyelikleri ve proje çalışmaları nedeniyle Avrupa Şeref Bayrağı’nı alan Konak Belediyesi’ne ödülü Agora Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde yapılan törenle verildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Valeriou Ghiletchi’den aldı. Avrupa Şeref Bayrağı’nı Konak’a getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Batur, Konak’ı Avrupa kenti yapmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Bu ödül bizi kamçıladı” diye konuştu.

AGORA’DA DÜZENLENDİ
Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Konak’ın köklü tarihindeki en özel mekânlardan biri olan Agora Antik Kenti’nde düzenlenen törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Valeriu Ghiletchi, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Eski Kültür Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Suat Çağlayan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Konak Belediyesi eski başkanları Sema Pekdaş, Muzaffer Tunçağ, Agora Kazıları Başkanı Doç.Dr. Akın Ersoy, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, yöneticileri, Konak Belediye Meclisi üyeleri, büyükelçiler, konsoloslar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI

Konak Belediyesi’nin ödülü almasını sağlayan çalışmalarının anlatıldığı filmin gösterimiyle başlayan törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir mesaj göndererek davetlileri selamladı. Kılıçdaroğlu mesajında “Konak’ın Avrupa’da daha çok tanınan bir turizm merkezi olmasını sağlayacak Avrupa Şeref Bayrağı’yla ödüllendirilmeniz bizleri gururlandırmıştır. Konaklı vatandaşlarımıza artarak devam edeceğine inandığım hizmetler için de size, çalışmalarınızda emeklerini esirgemeyen ekip arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Bu vesileyle size ve törene katılan tüm konuklara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi

“Hedefimiz gerçeğe döndü”

Batur, Konak Belediyesi’nin 2021-2022 yıllarını kapsayan dönemde hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yapmış olduğu işbirlikleri ve ortaklık çalışmaları, kardeş şehirlerle kurduğu dostluk bağları, yeni üyelikleri ve proje çalışmaları nedeniyle Avrupa Şeref Bayrağı’yla ödüllendirildiğinin altını çizdi. Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl aynı komiteden başarılı yerel yönetimlere verilen “Avrupa Diploması” ödülünü kazandığını hatırlatan Batur, “Avrupa Diploması ödül töreninde hedefimizin 2022 yılında Avrupa Şeref Bayrağı’nı almak olduğunu dile getirmiştim. Bu akşam Agora Antik Kenti’nin bu mistik ortamında, 8 bin 500 yıllık bu topraklarda, bizden önce de bizden sonra da kardeşliğin, barışın ve özgürlüğün yeşerdiği bu anlamlı yerde hedefimizin gerçeğe dönüşmesinin sevincini yaşıyoruz. Bu sürece emek veren herkese ve bizi bu onura layık gören tüm Avrupa Birliği delegasyona huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Valeriou Ghiletchi, Avrupa Şeref Bayrağı’nı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’ a takdim etti.

Bakmadan Geçme