Güvercinlerle barış mesajı

İzmir'in Konak ilçesinde, Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte barış çağrısı yapıldı.

İzmir’in Konak ilçesinde, Dünya Barış Günü nedeniyle Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen etkinlikte barış mesajları verildi. Etkinlik, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi ve geniş bir katılım sağlandı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Konak İlçe kadın ve gençlik kolları, CHP İzmir İl yöneticileri, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar etkinlikte yer aldı.

''Yurtta barış, dünyada barış''

Güvercinlerle barış mesajıBasın açıklamasında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, barışın temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı. Mutlu, savaşların en büyük mağdurlarının kadınlar ve çocuklar olduğunu belirterek, “Çocukların çığlıkları, kadınların gözyaşları savaşta gördüklerimizdir. Barışı tüm dünyada tesis edecek olan çocukların ve kadınların gücü olacaktır. Bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan eşitlik, adalet, özgürlük, hak ve hukuk temelli bir barışı sağlama isteği ile buradayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünü asla unutmamalıyız. Güvercinlerin dünyaya barış ve umut taşımasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da barış çağrısında bulunarak, “Dünyada ve bölgemizde yaşanan savaşlar, büyük yıkımlara neden olmaktadır. Ukrayna ve Gazze’de binlerce insan hayatını kaybediyor. Gazze’de çocuk ölümleri devam ederken, bazı ülke devletleri bu saldırılara sessiz kalıyor ya da destek veriyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin 2023 Küresel Eğilimler Raporu’na göre, son on yılda çatışma ve savaş nedeniyle yerinden edilenlerin sayısı ikiye katlandı. 2023 yılı sonunda dünya çapında tahminen 117 milyon kişi yerinden edilmiş durumda ve bu yıl bu sayının 120 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Biz, tüm toplumsal kesimlerin barış ve dayanışma içinde yaşamasını, her türlü ayrımcılığa karşı kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi vurguluyoruz. Yaşam alanlarımızın, doğamızın ve kentlerimizin tahrip edilmediği, ranta kurban gitmediği bir yaşam için katılımcı bir demokrasi talep ediyoruz. Kısacası, amasız, fakatsız barış diyoruz” dedi.

Etkinlik, basın açıklamasının ardından barış sembolü olarak güvercinlerin havalandırılmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme