Güzelbahçe'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Güzelbahçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı korteji ve Devrim Seyrek konseri, ilçedeki kutlamaların odak noktası oldu.

Kutlamalar, Çelebi Mahallesi’ndeki Üç Fidan Parkı'nda toplanan vatandaşların, ellerinde meşaleler ve bayraklarla 10. Yıl ve İzmir Marşlarını söyleyerek Şehit Kemal Caddesi ve Atatürk Mahallesi boyunca Genco Erkal Açık Hava Tiyatrosu’na kadar yaptıkları yürüyüşle başladı. Fener alayına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Güzelbahçeli katıldı.

Amfi Tiyatroda sona eren yürüyüşün ardından düzenlenen Devrim Seyrek konserinde, CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güvenç ve diğer protokol üyeleri zaferin coşkusunu vatandaşlarla paylaştı. Anadolu rock müziğinin sevilen ismi Devrim Seyrek, İlkay Akkaya ve Tual üyeleriyle birlikte sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

''ÜLKEMİZİ YARINLARA TAŞIYACAĞIZ''

Güzelbahçe'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Konserin ardından bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, "102 yıl önce yazılan bu destanı bugün büyük bir gururla kutluyoruz. 30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Bu büyük zafer, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık idealinin simgesidir. Atalarımızın emanet ettiği bu topraklara sahip çıkmak, en büyük görevimizdir" dedi.

Başkan Günay, ayrıca günümüz koşullarına atıfta bulunarak, "Emperyalistlere karşı 102 yıl önce kazandığımız bu zafer, bugün de bize yol göstermektedir. Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalarak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile sona erdi.

Bakmadan Geçme