Hacer Foggo: Görevden alınmadım

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Gazeteci ve yazar Hacer Foggo, gazeteciliğin yanı sıra ağırlıklı olarak insan hakları ve kent...

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Gazeteci ve yazar Hacer Foggo, gazeteciliğin yanı sıra ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yapıyor. 2020 yılında ‘Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından biri haline gelen CHP üyesi Aktivist Foggo, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘Yoksulluk Ofisi Koordinatörü’ görevini 2021’den 38. Kurultay’a dek sürdürüyordu. Sokaklardaki çalışmalarını ve edindiği raporları CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunarak yol aldıklarını belirten Foggo, “Danışmanlığım yoksulluk çalışması üzerineydi. Genel merkezde yer alan bir ofisimiz yok. Biz, sahada çalışıyoruz. Belediyelerin sosyal projelerini ve yoksul mahalleleri ziyaret edip ihtiyaçlarını raporlayarak genel başkana sunan bir ofisimiz vardı” dedi.

38. Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi üzerine danışmanlığının düştüğüne açıklık getirdi: “Genel başkanın değişmesiyle benim danışmanlık görevim de herkesin olduğu gibi düşmüş oluyor. Otomatik olarak da ofis de kapatılmış oluyor.”

“Yoksulluk en derin konu”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki seçimi kaybetmesiyle danışmanlarının görevinin düşmesine üzerine konuşan Foggo, görevinden alınmadığına işaret ederek “Görevden alınmam gibi bir şey yok ortada” dedi.

Yoksulluğun Türkiye’nin en önemli konusu olduğuna değinen Foggo, “Yoksulluk Türkiye’nin en büyük ve derin konusudur. Benim de bu durumda önemli bir mesele haline gelen yoksulluğun ve ofisin kapatılması konusunu da yazmak zorundaydım. Bunu da insanların bilmesi gerekiyordu” diye konuştu.

“‘Özgür Özel’ talep ederse çalışırım”

CHP’den üyeliğinin devam ettiğinin altını çizen Foggo, “Ben partiliyim zaten. Bu çalışmalarıma da devam edeceğim. 20 yıldır çalışıyorum bu alanda. Özgür Bey’den ‘Yoksulluk konusunda bir çalışma’ talebi olduğunda elbette yaparım. Hem de yerel seçimler varken” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme