Hakim ve savcıların yükselmeleri Resmi Gazete’de

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarında adli yargı hakimleri, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları...

Hakim ve savcıların yükselmeleri Resmi Gazete’de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarında; adli yargı hakimleri, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listeleri açıklandı.

Bu kararlara göre, farklı derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan hakim ve savcılar ile idari yargı hakimleri, birinci dereceye yükselen 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren ilk defa birinci sınıfa ayrılanlar da dahil olmak üzere 84 hakim, 58 savcı ve 15 idari yargı hakiminden oluşan isimler listede yer aldı.

Ancak, sürelerini tamamlamış olmalarına rağmen listede isimleri yer almayanlar, 30 gün içinde HSK’ye yazılı başvuru yaparak durumlarının incelenmesini isteyebilecekler.

Ayrıca, HSK tarafından yükseltilmelerine karar verilen adli yargı hakimleri, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının da Aralık 2022 dönemi sonuna kadar sürelerini tamamlamış olarak yayımlanan listede yer aldığı belirtildi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme