Halil Umut Meler Belçikalıların hedefinde

Avrupa Şampiyonası'nda Slovakya sürprize imza atarak Belçika'yı 1-0 mağlup etti. Belçika'nın iki golünü iptal eden karşılaşmanın...

Avrupa Şampiyonası’nda Slovakya sürprize imza atarak Belçika’yı 1-0 mağlup etti. Belçika’nın iki golünü iptal eden karşılaşmanın Türk Hakemi Halil Umut Meler hedef gösterildi. UEFA ise Meler’le ilgili paylaşımını sildi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu karşılaşmasında Belçika ile Slovakya, Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Belçika’nın mutlak favori olduğu karşılaşmayı Slovaya Schranz’ın yedinci dakikada attığı golle 1-0 kazanarak büyük bir sürprize imza attı.

Karşılaşmayı 1-0 mağlup tamamlayan Belçika, yıldız oyuncu Romelu Lukaku sayesinde iki gol atmayı başardı, ancak bu iki gol de Hakem Halil Umut Meler’in VAR kontrolü sonrasında iptal edildi.

Gollerden biri ofsayt, biri ise Lukaku’nun golü öncesi topu getiren Openda’nın elle oynaması gerekçesiyle iptal edildi. Mücadelede Belçikalı oyuncular bir pozisyonda elle oynama gerekçesiyle penaltı verilmesini istedi. Hakem Meler burada hücum faul kararı verdi.

“YÜKSEK SESLE KÜFRETTİK”

Belçika basını Halil Umut Meler’e tepki gösterdi. Fanatik’in haberine göre Voetbal Primeur’un Belçika’da yayın yapan sayfasında, Meler’in kararları için şu ifadelere yer verildi: “Lukaku iki kez ağları sarsarak ülkemizi rahatlattı. Aynı şekilde VAR da birçok kez acımasızca müdahale etti. Yeni ofsayt tekniği sayesinde, Lukaku’nun ilk golünde hakemin kararından şikayet edecek bir şey yoktu. Ancak küfrettik ve Big Rom’un iptal edilen ikinci golünden sonra daha da yüksek sesle küfrettik. Openda’nın el topu bir süre daha konuşulacak.”

“SAÇMA BİR KARAR”

İngilizlerin efsane ismi Gary Lineker de Halil Umut Meler’in kararlarını eleştirdi. Efsane isim, elle oynama gerekçesiyle iptal edilen golün ardından “Çok saçma bir karar” şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu tweet kısa sürede binlerce etkileşim aldı.

UEFA ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

UEFA, sosyal medya hesabından Halil Umut Meler hakkında bir paylaşım yaptı. Paylaşımda “Halil Umut Meler’i ilk Avrupa Şampiyonası’nda görmek harika!” ifadeleri kullanıldı. Bu paylaşım daha sonra silindi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme