Halk Ekmek modeli yüzü güldürdü 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli'deki Halk Ekmek Fabrikası'nda incelemelerde bulundu Yetkililerden bilgi...

Halk Ekmek modeli yüzü güldürdü 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda incelemelerde bulundu

Yetkililerden bilgi alan Başkan Soyer, halka daha fazla ucuz ekmek sunmak için İzmir Fırıncılar Esnaf Odası ile protokol imzalayarak ekmek üretim kapasitesini iki katına çıkardıkları vurgulayarak, “İnsanlar evlatlarının karnını doyurmakta zorlanıyor. Tüm bunların değişeceği Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.” dedi.

EKMEK ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Ekonomik krize karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Halk Ekmek” modeli sayesinde hem dar gelirli yurttaşa daha fazla sayıda ucuz ekmek ulaştırılıyor hem de fırıncılara destek olunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de bulunan Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası ile protokol imzalayarak 130 bin olan arz kapasitesini 250 bine çıkarttıklarını vurguladı. Başkan Soyer, Artan maliyetler ve atıl kapasite sorunu nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veren ekmek üreticilerine can suyu olmak istediklerini söyledi.

“EKMEĞİ 2 LİRADAN SATABİLİR HALE GELDİK”

Başkan Soyer, “Kapasiteyi artırma ihtiyacı vardı ama bunun için de yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapmamız gerekiyordu. Bu kriz ortamında böyle bir yatırım yapmanın çok doğru olmadığını düşündük. İzmir’de büyük ölçekte üretim yapan, endüstriyel üretim yapan fırınlarla görüştük. Gördük ki onların da fabrikalarında kullanmadığı bir kapasite var. O kapasitelerinin yüzde 10’unu maliyet fiyatından bize aktarabileceklerini düşündük ve bunu teklif ettik. Fırınlar yüzde 10 kapasitelerini maliyet fiyatından bize aktarınca da hem onlar rahatladılar hem de biz ekmeği 2 liradan satabilir hale geldik” dedi.

“300 ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ”

300 esnafın hayata geçirilen bu çalışma sayesinde iflasın eşiğinden döndüğünü kaydeden Soyer, şunları söyledi: “Kullanılmayan kapasite, vazgeçilen işçi demek. Vazgeçilen emekçi demek. Bizim kapasiteyi yükseltmemizle birlikte fabrikalarda da daha çok işçi çalışabilir hale geldi. Kaybedeni olmayan, herkesin kazandığı bir projeyi hayata geçirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.”

Haber
“BÜFE SAYISINI DA ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ekmek üretim kapasitesi yükselince dağıtımla ilgili yeni çareler aramaya başladıklarını anlatan Başkan Soyer, “Yoksulluğun çok derinleştiği mahallelerde muhtarlardan, vatandaşlardan ekmek büfesi talebi geliyor. Biz de onlara yetişmeye çalışıyoruz. Büfe sayısını 84’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu model, büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde uygulanabilir bir model. Kent içindeki dayanışmayı yükselten, daha çok yurttaşa daha ekonomik fiyattan ekmek ulaşmasına imkan veren bir model. Diliyorum ki yaygınlaşsın” diye konuştu.

“CAN YAKICI BİR SORUNDAN BAHSEDİYORUZ”

Başkan Soyer, “Yoksulluğun derinleşmesi, sözcüklerle ifade edildiğinde teorik bir şey gibi algılanıyor ama gündelik hayatta çok acı, çok can yakıcı. İnsanlar evlatlarının karnını doyurmakta zorlanıyor. İnsanların gündelik hayatında acı çekmesine neden olan can yakıcı bir sorundan bahsediyoruz. Maalesef ekonomik kriz ve ona bağlı olarak yükselen fiyatlar toplumun dengesini bozan sonuçlar ortaya çıkarıyor. Diliyorum ki tüm bunların değişeceği, yoksulluğun kalkacağı, kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” dedi.

 

Bakmadan Geçme