Halkbank'tan Üreten Kadınlar Yarışması

Kadının ekonomideki gücünü göstermek, girişimcilik yönünü geliştirmek amacıyla düzenlenen Üreten Kadınlar Yarışması'nın 4.'sü için başvurular 21 Ağustos'ta başladı. 5 kategoride düzenlenen yarışmanın kazananları Ocak 2025'te İstanbul'da gerçekleştirilecek törenle ödüllerini alacak. Kadın girişimcilerin iş dünyasında güçlenmesini hedef alan Üreten Kadınlar Yarışması ekonomiye de güç katıyor

Üreten Kadının Bankası Halkbank’ın, kadın girişimcilerin ekonomik gücünü artırmak ve toplumsal refaha katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği Üreten Kadınlar Yarışması, kadınların her alanda olduğu gibi ekonomide de var olduğunu göstermeyi hedefliyor. Beş farklı kategoride gerçekleşecek yarışmada, “Yılın Üreten Kadın Girişimcisi”, “Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci”, “Kadın Kooperatifi”, “Sıfır Atık” ve “Yükselen Yıldız” kategorilerinde dereceye giren kadın girişimcilere nakdi ödüllerin yanı sıra, çeşitli mecralarda tanıtım desteği ve Bankacılık Hizmet Paketleri de sunulacak. Yarışmada dereceye girenler, Ocak 2025’te İstanbul’da düzenlenecek törenle açıklanacak.

Halkbank’ın, sunduğu finansal ürün ve çözümlerle ülkenin dört bir yanındaki kadın girişimcilere ulaşarak kesintisiz destek sağladığını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadınların ekonomik güçlenmesinin sadece bireysel kalkınmaya değil, aynı zamanda toplumsal refah ve sürdürülebilir büyümeye de katkı sağladığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Kadınların üretime ve girişimcilik ekosistemine katılımı, bir ulusun ekonomik kalkınma yolculuğunda vazgeçilmez bir itici güç olarak karşımıza çıkıyor. Kadınların iş dünyasına getirdiği yenilikçi düşünceler, iş yapış şekillerini dönüştürmekle beraber, sürdürülebilir kalkınma modellerinin ortaya çıkmasına da zemin hazırlıyor. Bu durum, ülkemizin global arenada rekabet gücünü artıran kritik bir unsurdur. Halkbank olarak; kadınların bilgi, beceri ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamak amacıyla sunduğumuz destekler, onların ekonomiye olan katkılarını artırmakla kalmıyor, toplumun genel refahını ve sosyal dayanışmayı da güçlendiriyor.”

Yarışmaya katılacak kadın girişimciler, Halkbank’ın düzenlediği Üreten Kadınlar Akademisi MasterClass Marka Eğitim Programı’na katılma fırsatı elde edecek. İlk 100’e giren kadın girişimciler, Ocak 2025’te başlayacak eğitim programında markalaşma, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve kurumsal destekler trend konular hakkında eğitim alacak. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ekonomik büyüme ve kalkınmada stratejik öneme sahip girişimciliği desteklerken, kadın girişimcileri güçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizerek “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Üreten Kadınlar Akademisi MasterClass Marka Eğitim Programı’na devam edeceğiz. Yarışmamıza başvuranlar arasından ilk 100’e kalan kadın girişimcilerimizle, uzmanların katılacağı, birçok alanda katma değer oluşturacak eğitimlerde, iki gün İstanbul’da bir arada olacağız” dedi. 

230 BİN KADIN GİRİŞİMCİYE 70,3 MİLYAR TL DESTEK

Halkbank, kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri için özel olarak hazırladığı Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile 4 yılda 230 bin kadın girişimciye 70,3 milyar TL katkı sağladı. Banka, kadın girişimcilerin rekabet gücünü ve ihracattan aldıkları payı artırmak için İhracatı Geliştirme A.Ş. ile iş birliği yaparak ihracatta kadını destekleme kredisini hayata geçirdi. Halkbank bu kredi ile finansmana erişmekte zorlanan ihracatçı kadın girişimcilere destek sağlıyor. Geçtiğimiz ay halka arzı gerçekleşen Halkbank Üreten Kadınlar Değişken Fon ile toplumsal cinsiyet odaklı yatırım yaklaşımının gelişimine katkı sağlayan banka yatırımcılara, cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlenmesini önceliklendiren şirketlere yatırım yapma fırsatı sunuyor.

Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler ve kooperatifler, başvurularını 21 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Halkbank’ın resmi web sitesi üzerinden yapabilecek. Yarışma, hisselerinin en az yüzde 50’si kadın girişimcilere ait olan işletmelere, yönetim kurulu başkanı veya ortaklarının yüzde 50’si kadın olan kooperatiflere açık olacak. Ekonomiye katma değer sağlayan kadın girişimciler, Üreten Kadınlar yarışması ile hem tanınma fırsatı bulacak hem de işlerini bir üst seviyeye taşıyabilecek. 
 

Bakmadan Geçme