Haluk Levent'ten Suavi'ye destek

Ünlü sanatçı Haluk Levent, Beykoz'da düzenlenen konserine saldırı girişiminde bulunulan Suavi'ye destek verdi.

Suavi’nin vatanseverliğine yönelik eleştirileri kabul etmeyeceğini belirten Levent, ayrıştırma ve bölmenin Türkiye'ye yakışmadığını vurguladı.

İstanbul Beykoz’da düzenlenen Suavi konseri, bir grup kişinin saldırı girişimine sahne oldu. Konser alanına gelen grup, “Beykoz’da terörist istemiyoruz” şeklinde sloganlar atarak sanatçıya yönelik tepki gösterdi. Yaşanan olayın ardından Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Suavi’ye destek oldu.

Levent, paylaşımında, toplumu ayrıştıran ve her farklı görüşü “vatan haini” ya da “terörist” olarak nitelendiren yaklaşımların sokaktaki gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Levent, Suavi’nin Hatay depremi sırasında büyük fedakarlıklar yaparak halkın yanında olduğunu hatırlatarak, “Suavi, gecesini gündüzüne katarak deprem bölgesinde kaldı. Halkını, milletini seven, onlar için canını dişine takan bir insandır” dedi.

Levent, daha önce benzer bir şekilde futbolcu Merih Demiral’ın UEFA tarafından cezalandırılmasına tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu tür linç kampanyalarının toplumda ayrıştırmaya neden olduğunu belirtti. Suavi ile politik olarak farklı görüşlerde olabileceğini ancak bu durumun Suavi’nin vatanseverliğini sorgulamayı gerektirmediğini vurgulayan Levent, “Suavi’ye vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem. İyi ki varsın Suavi. Hatay halkı yaptıklarını unutmayacak” dedi.

Haluk Levent, Ahbap Derneği başkanlığını sürdürdüğü sürece politik konulardan uzak duracağını ve ortak paydalar üzerinden hareket etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. Levent, toplumun farklı görüşlere sahip olabileceğini ancak ayrıştırmanın bu ülkeye yakışmadığını belirterek, Suavi’ye yönelik saldırı girişimini kınadı.

Bakmadan Geçme