Hamza Dağ'dan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te gündeme dair soruları yanıtladı. Dağ, asgari ücret,...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK’te gündeme dair soruları yanıtladı. Dağ, asgari ücret, sokak hayvanları düzenlemesi ve yeni vergi düzenlemesi gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

ARA ZAM OLACAK MI?

Hamza Dağ, asgari ücretle ilgili olarak, “Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir artış olmayacak,” dedi. Covid-19 sonrası asgari ücretin yılda iki kez görüşüldüğünü hatırlatan Dağ, bu yıl ara zam yapılmayacağını belirtti.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Sokak hayvanları düzenlemesi hakkında konuşan Dağ, “Meclis’te bir çalışma yapıldı. Bütün taraflar dinlendi ve değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir toplantı daha yapılacak ve son hali verilecek. Sorunun çözümü konusunda adımlar atacağız,” dedi.

YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Yeni vergi düzenlemesi hakkında Dağ, “Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma yaptığını ifade ediyor. Henüz somutlaşan bir şey yok. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak bir sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var ve bazı adımlar mutlaka atılacak,” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARÇLARI

Yurt dışı çıkış harçları konusunda Dağ, henüz net bir karar alınmadığını belirtti ve “Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor,” dedi.

SİYASETTE NORMALLEŞME SÜRECEK Mİ?

Siyasette normalleşme süreci hakkında konuşan Dağ, “Biz diyalog noktasında her zaman açık olduk. Bizim ittifakımız bellidir. Bu ittifak sadece seçim kazanmak için değil, bu ülkenin ve coğrafyadaki süreçlerde duruş koymak için var,” dedi. Cumhur İttifakı’nın yoluna devam edeceğini belirten Dağ, yeni ittifak arayışlarının olmadığını vurguladı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Sinan Ateş cinayeti hakkında, “Biz bu olaya hukuk devleti çerçevesinde bakıyoruz. Hukuk görevini yapsın. Burada ön planında arka planında ne varsa savcılık araştırmalarını yaptı. Parti olarak davaya katılım sürecinde olduğumuzu düşünmüyorum,” dedi.

BAKAN FİDAN’IN 3. DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMASI

Son olarak, Hakan Fidan’ın 3. Dünya Savaşı açıklaması hakkında Dağ, “Hakan bey daha önce çok kritik görevler yaptı. Dünyadaki gelişmeleri daha farklı görebilecek pozisyonda. Zorlu bir süreçten geçtiğimizi fark ediyoruz, dünya olarak,” dedi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme