Handan Acar ilk film festivaline hazırlanıyor

İzmirli yapımcı Handan Acar, 1. Ege Film Festvali için kolları sıvadı. 1. Ege Film Festivali 11- 13 Ekim 2024 tarihleri arasında Yıldız Kenter Kültür Merkezi ile Kültürpark Gençlik Tiyatrosunda gerçekleşecek.

Kent, doğa ve iletişim temalı film ve belgeselleri içerecek 1. Ege Film Festivali amatör yetenekleri sinema dünyasına taşımayı hedefliyor. Festivali tüm Ege Bölgesine yayma düşüncesinde olduğunu ifade eden Handan Acar, "İlk üç günün ardından tüm Ege Bölgesinde bu festivalin devamını getireceğiz. Amaç sinema dünyasına profesyonel yeteneklerin dışında genç yetenekleri de kazandirmak ve İzmir halkına kaliteli film ve belgesel sunmaktır. Festivalimize son katılım tarihini 29 Ağustos 2024 olarak belirledik. Festival sadece film ve belgesel gösterimiyle kalmayacak seckide yer alan yönetmenler halkla buluşacak ve film yolculukları hakkında söyleşiler yapılacak" bilgisini verdi. 
Acar, katılımın ücretsiz olacağını da belirterek; kent teması en iyi film, doğa temasi en iyi film, iletişim teması en iyi film, Kurmaca dalı en iyi film, deneysel dalı en iyi film, canlandırma dalı en iyi film, belgesel dalı en iyi film ödülleri verileceğini, ayrıca katkı koyanlara şükran belgeleri ve plaket sunulacağını açıkladı. 

     

Bakmadan Geçme