Hanri Benazus son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan kapsamlı Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan Hanri...

Hanri Benazus son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan kapsamlı Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan Hanri Benazus dün Altındağ Musevi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Benazus ailesi, cenaze merasimi öncesinde taziyeleri kabul etti. Cenazeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Hasan Küçükkurt, Alaaddin Yüksel, Selami Özpoyraz, Mahmut Özgener, Jak Eskinazi katılım gösterdi.

‘‘İSMİNİ YAŞATACAĞIZ’’

Son yolculuğuna sevdikleri eşliğinde uğurlanan Hanri Benazus için Tunç Soyer, ‘‘Müthiş bir İzmirli ve Atatürk aşığıydı. İzmir için büyük bir kayıp. Hepimiz çok üzgünüz ancak ismini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız’’ dedi. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ise, ‘‘Benazus ile sizler doğmadan önce tanışma fırsatı buldum. Vizyoner ve Atatürk sevdalısı bir adamdı. Toprağı bol olsun. Allah sevenlerine sabır versin, İzmir büyük bir değerini kaybetti’’ dedi.

‘‘300’E YAKIN FOTOĞRAFI BİZE HEDİYE ETTİ’’

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ Benazus’u kaybetmenin acısını duyduğunu belirterek, ‘‘Atatürk aşığı, tüm fotoğraflarını dünyaya aktarmış biri. Ayrıca çok önemli bir iş adamı. Altay Kulübünde büyük emekleri olan, spor ve sivil inisiyatiflerce sevilen bir isim. Acımız büyük. Dramalılar Köşkü için 300’e yakın Atatürk fotoğrafını bizlere hediye etti’’ şeklinde konuştu.

‘’HEPİMİZİN İFTİHAR ETTİĞİ BİRİYDİ’’

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ‘’Atatürk’e olan sevgisi bütün ülkeyi kapsamıştı. Onun hazırladığı kitaplar, toplumla bütünleştirmesi çok önemliydi. Türk tavukçuluğunun da kurucusuydu. Kurduğu şirketle de tavukçuluğun, yumurta ve tavuk ihracatının önünü açtı. Allah rahmet eylesin, çok iyi biriydi’’ dedi. İzmir Özel Türk Koleji’nden Oğuz Tatış ise Hanri Benazus ile ilgili şu sözleri kaydetti: Benazus hepimizin iftihar ettiği biriydi. Hepimizin bizden uzak zannettiği bir toplumun temsilcisi ve bizden daha iyi bir Atatürk temsilcisiydi.’’

‘’BENAZUS DENİLDİĞİNDE AKLA ATATÜRK GELİYOR’’

ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sıtkı Şükrüer, ‘‘Hanri Benazus diyince, Atatürk aklımıza geliyor. Benazus ilmek ilmek ördüğü müthiş koleksiyonu Cumhuriyet sevdalıları ile paylaştı. O’nu hiç unutmayacağız’’ dedi. ESİAD Başkanı Sibel Zorlu ise Hanri Benazus ile ilgili şu ifadeler yer verdi: Hanri bey hem iş dünyasındaki girişimleriyle hem de Altay Spor Kulübü için efsanelerden biriydi. Bugün ülkemizin ikinci yüzyılına girerken bıraktığı koleksiyonlar hepimiz için takip edilmesi gereken bir yoldur. İzmir Musevi Cemaati çok önemli bir değerini yitirdi’’ dedi.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme