Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü!

Mert Rüstem Arşivi’nden derlenen “Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü” sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde...

Mert Rüstem Arşivi’nden derlenen “Haremden Özgürlüğe Türk Kadınının Bağımsızlık Öyküsü” sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergileniyor.

4 Ekim – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak sergi, toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere yeni dünya düzeni için pek çok detayı ile anılmayı, anımsanmayı ve tanıtılmayı hak eden bir örneği gün yüzüne çıkarmayı hedeflemektedir. Türk kadınının dünyanın pek çok ülkesinden önce elde ettiği haklar, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimlerini paylaşmayı gerektirmektedir.

Bu sergi; bir ülkenin emperyalizme karşı açtığı bir savaşı nasıl zafere dönüştürdüğünü, ardından gelen devrimlerle olanaksız koşullarda bir halkın kendine yetebilecek ekonomik düzeni nasıl sağladığını, gerçek bir bağımsızlığın kadının ve erkeğin eşit koşullara sahip olması ile mümkün olduğunu gösteren bir deneyimi göz önüne serecektir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme