• Haberler
  • İzmir
  • Harmandalı çöplüğü mağdurlarına eylem yasağı!

Harmandalı çöplüğü mağdurlarına eylem yasağı!

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Harmandalı çöp toplama merkezinin kapatılması talebiyle bir süredir devam eden protestolar,Çiğli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi, 6 Ekim Pazar günü yapılacak yürüyüş için İzmir Emniyeti'ne başvuruda bulunduklarını, ancak Çiğli Kaymakamlığı tarafından yürüyüşe izin verilmediğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, yürüyüş başvurusunun Anayasa ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında resmi makamlara bildirildiği belirtilerek, kaymakamlığın yetkisi olmadığı halde yasağa başvurduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Harmandalı halkı temiz hava, güvenli konutlar ve sağlıklı yaşam hakkını savunurken, Çiğli Kaymakamlığı anayasal haklarını kısıtlamaktadır. Asıl hukuksuzluk, mahkeme kararına rağmen çöp dökümünün devam ediyor olmasıdır. Bu süreçte Çiğli Kaymakamlığı, halkın yaşam hakkını savunan eylemlerini yasaklamak yerine, çöp dökümüne izin verenlere karşı yaptırım uygulamalıdır. Harmandalı halkının sağlıklı yaşam mücadelesine engel olmayın. Aldığınız bu karardan derhal geri adım atın.”

Bakmadan Geçme