• Haberler
  • Çevre
  • Harmandalı'nın yanına yeni bir çöp tesisi mi geliyor?

Harmandalı'nın yanına yeni bir çöp tesisi mi geliyor?

Çiğli Ahmetefendi Mahalle muhtarı Hasan Ali Baştaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemenin kesin kararına rağmen Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'ne çöp dökmeye devam ettiğini ve bölgede yeni bir depolama tesisi için çalışma başlattığını söyledi.

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'ne mahkeme kararına rağmen hala çöp döküldüğünü söyleyen Ahmetefendi Mahalle muhtarı Hasan Ali Baştaş, yetkililere seslenerek, “Çiğli halkını yeni bir felaketle karşı karşıya getirmeyin. Yarın hiçbiriniz bunun altından kalkamazsınız. Gerçekten bölgemize, halkımıza, ilimize, ilçemize yazık oluyor” diye konuştu.

Biyolojik ömrünü tamamlayan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif çözüm bulamadığı Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne çöp dökümün devam etmesi Çiğli halkını isyan ettirdi.

"YENİ BİR DEPOLAMA HAZIRLIĞI VAR"

Son bir haftadır belediyenin mahkeme kararını ihlal ettiğini söyleyen Muhtar Hasan Ali Baştaş, “30 yıllık bir sorundan bahsediyoruz. O bölgede yıllarca büyük patlaklar meydana geldi, büyük kaymalar meydana geldi. Erozyonlar oldu, evler yıkıldı O bölgede, sadece çöp araçları 18-20 tane insanı ezdi, ölümler gerçekleşti. Son bir haftadır gözlemlediğimiz mahkemenin kesin kapatma kararına rağmen yeni bir depolama hazırlığı var. Uğur Mumcu Mahallesi Işıkkent konutlarına doğru yeni bir alan yapıldığını görüyoruz. Çiğli halkı ve yirmi altı muhtarı bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Çiğli halkını yeni bir felaketle karşı karşıya getirmeyin. Yarın hiçbiriniz bunun altından kalkamazsınız. Gerçekten bölgemize, halkımıza, ilimize, ilçemize yazık oluyor” dedi.

Harmandalı'nın yanına yeni bir çöp tesisi mi geliyor?

“YENİ BİR TESİS HAZIRLIĞI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bölgede yeni bir çöp depolama tesisinin hazırlıklarının yapıldığını iddia eden Muhtar Baştaş, “İlçe belediye başkanımız, büyükşehirin işi diyor. Büyükşehir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize onay vermiyor diyor. Herkes topu birbirine atıyor. En son AK Partili bir milletvekilimiz bizi ziyaretinde tesisin kapatılacağını söyledi ancak kapanmasını geçtim yeni bir tesis hazırlığı ile karşı karşıyayız. Yeniden kimyasal suların havuzları hazırlanıyor, gaz boruları döşenmeye başlanılıyor, yeni yollar yapılıyor, Uğur Mumcu Mahallesi’ne yönüne yeniden bir alan açılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Muhtarlar olarak sadece hukukun uygulanmasını istediklerini söyleyen Hasan Ali Baştaş, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Ya biz hukukun vermiş olduğu, mahkemelerin vermiş olduğu karara niye saygı göstermiyoruz? Hukuk devletiyiz madem mahkemenin verdiği kararı fiilen uygulanıp o çöpün döküme kapatılmasını sağlamamız gerekmez mi? Biz Çiğli’nin yirmi altı muhtarı olarak bu tesisin kapatılmasını istiyoruz. Bu konuda da ısrarlıyız”
 

Bakmadan Geçme