Harry Potter dizisine yeni kadro

İngiliz yazar J. K. Rowling'in kaleme aldığı fantastik romanlardan sinemaya uyarlanan Harry Potter serisi dizi oluyor. Hazırlıkları devam eden Harry Potter dizisi için kadro çalışmaları başladı

HBO'nun "Harry Potter" dizisi için hazırlıklar sürüyor. 2026'da yayınlanması  beklenen yapımda Harry, Ron ve Hermione karakterlerini kimin canlandıracağı  merak konusu. Filmin başrol oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Ruper Girint, sekiz filmlik seriden milyonlarca dolar kazanmıştı.

HBO, dizi için seçmelere başladı. Açıklanan koşullara göre, Birleşik Krallık veya İrlanda'da yaşayan 9-11 yaş arasındaki çocuklar seçmelere katılabilecek. Oyuncu seçiminin tüm etnik kökenleri ve cinsiyet kimliklerini kapsayacağı belirtiliyor.

Açıklamada "Kapsayıcı ve çeşitliliğin olduğu bir kadro istiyoruz. Her rol için, aksi belirtilmediği sürece etnik köken, cinsiyet, engellilik, ırk, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya yasa tarafından korunan herhangi bir başka temel gözetmeksizin lütfen nitelikli oyuncuları gönderin" ifadelerine yer verildi.

Başvuruda oyuncuların, aralarında kısa şiir veya hikayenin de bulunduğu iki kısa video göndermeleri isteniyor; ancak hiçbir şey "Harry Potter"dan olmayacak.

HBO imzalı Harry Potter dizisinin ne zaman yayınlanacağı tam bilinmiyor. Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, diziyi 2026 yılında yayınlamayı planladıklarını söylemişti. Dizinin 7 sezon sürmesi, her sezonun bir kitabı konu alması planlanıyor.

Öte yandan Daniel Radcliffe, yeni Harry Potter dizisinde rol alıp almayacağı ile ilgili konuşmuştu.Harry Potter serisinin yıldızı, "Anladığım kadarıyla Harry Potter evreninde yeni bir başlangıç yapmak istiyorlar. Eminim diziyi yapacak kişiler bunu yapmanın bir yolunu bulacaktır ama yetişkin Harry'yi bir yere dahil etmeye çalışmayacaklardır. Benim de diziye dahil olma gibi bir amacım yok. Ama hepsine şans diliyorum. Bayrağı birilerine devrettiğim çok heyecanlıyım. Ama bunu fiziksel olarak yapmama gerek yok diye düşünüyorum" demişti.

Bakmadan Geçme