Hastalar ve sağlıkçılar mağdur oldu!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 1 Nolu Şubesi, pek çok sorunun gölgesinde, apar...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 1 Nolu Şubesi, pek çok sorunun gölgesinde, apar topar açılan İzmir Şehir Hastanesi’nin yarattığı mağduriyetler üzerine İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde basın açıklaması yaptı.

Hastanenin sendika iş yeri temsilcisi Hülya Ulaşoğlu, personellerin apar topar Şehir Hastanesi’ne gönderildiğini, bu yüzden hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının perişan olduğunu kaydetti. Ulaşoğlu, “Şehir hastanesinde diyalizde 7/24 nöbet tutuluyor, bir tane hasta yok. Ama bizim hastanemizde hastalar mağdur. Şehir hastanesine yüzde 70 doluluk garantisi verdikleri için şehir içindeki kamu hastanelerini işlevsiz hale getirmeye çalışıp kapatmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Şehir hastaneleri benim hayalim’ sözlerini hatırlatan Ulaşoğlu, “Onun hayali, bizim için kâbus oldu. İzmir’de şehir hastanesinin yapımı 10 yıldır sürüyor. Yani yapımına bugün karar verilmedi. Her şeyin planının yapılması gerekirdi. Böyle bir beceriksizlik olamaz. Biz bunun için ‘yönetemiyorsunuz’ diyoruz. Herkes mağdur. Sadece şirketlere para kazandırmak için hareket ediyorlar. Bir sürü sağlık personeli açıkta duruyor ama onları da tayin etmiyorlar. Bize esnek, kuralsız, angarya çalışmayı getiriyorlar, hastaların da sağlık hakkına erişmesini engelliyorlar” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme