• Haberler
  • İzmir
  • ‘Hastane açıldığında trafikte kaos yaşanır'

‘Hastane açıldığında trafikte kaos yaşanır'

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre 2017 yılında yapımına başlanan 628 bin metrekare kapalı alana...

‘Hastane açıldığında trafikte kaos yaşanır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre 2017 yılında yapımına başlanan 628 bin metrekare kapalı alana sahip Bayraklı Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu döneminde temeli atılan hastane, dört bakan, üç başbakan ve iki cumhurbaşkanı gördü. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci Turu öncesi de hastanenin hasta kabulüne başlayacağı dile getirilirken Kurban Bayramı’na günler kala açılışı yönünde bir gelişme yaşanmadı. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanenin bayramdan önce açılmasının mümkün olmadığını dile getirerek, “Hastane açıldığında İzmir’de kaosu her beraber yaşayacağız. Daha orada hastane yapılmadan binlerce konut yapıldı. Hastane açılmadan konutlar bitti. Bu hastane bayramda açılamaz, açılsa bile yarım yamalak olur” diye konuştu.

‘ÜNİVERSİTELERE VERİN’

Doğruyol, Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışının yılan hikayesine döndüğünü dile getirerek, “İk,i üç sefer temel atıldı. Cumhurbaşkanı’nın İzmir’e geldiği tarihlerde açılacak denmişti. Biz açılamayacağını zaten ifade etmiştik. Bize kalırsa açılmasın tabii ama maalesef oraya bir yatırım yapılmış. Biz hala söylüyoruz, o binayı Ege Üniversitesi’ne, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne verelim. Oraya fakülte yapsın. O şehir hastanesinin açılamaması bir hayal kırıklığıdır. Sonuçta bu işin düzenli gitmediğinin bir göstergesidir. Şehir hastanesi açıldığında da emin olun ki bizim iddialarımıza göre İzmir’in sağlığı en az iki yıl kendisini toplayamayacaktır. Ne vatandaş gideceği hastaneye alışabilecek ne de çalışan arkadaşlarımızın o hastaneye gitmesi kolay olacak. Düşünsenize sabah 08.00’de mesai başladığında dört, beş bin kişinin aynı anda hastaneye çalışmak için gittiğini. Bu kolay bir iş değildir. Sadece vatandaşı ikinci plana atsak bile çalışanlar açısından bile büyük bir kaos ortamıdır” ifadelerini kullandı.

‘KAOS YAŞAYACAĞIZ’

Doğruyol, vatandaşların önümüzdeki süreçte şehir hastanesine yönlendirileceğini dile getirerek, “Neden yönlendirilecektir? Her ne kadar bürokratlarımız ‘metropolde bulunan hastanelere kapatılmayacak. Statüsü değişecek’ dese de bu hastaneler kapatılacaktır. Neden? Çünkü o şehir hastanesine öncelikle personel lazımdır. Doktor, hemşire lazım, teknisyen lazım. Varsayalım ki o hastanenin tüm personelleri sıfırdan atamayla geldi. En önemlisi o hastanelere müşteri lazım. Yani hasta lazım. Çünkü o hastanelere doluluk garantisi verildi. Bu sistem ülkemizde uygun değil. Açıldığında İzmir’de kaosu her beraber yaşayacağız. Daha orada hastane yapılmadan binlerce konut yapıldı. Hastane açılmadan konutlar bitti. Bu hastane bayramda açılamaz açılsa bile yarım yamalak olur” dedi.

Şartnameye dikkat çeken Doğruyol, “Kamu yararı olan işlerde neden sır gibi saklıyorlar? Demek ki yanlış bir şey yapılıyor ki saklanıyor. Yanlış değilse yayın ne şartlarda yaptığınızı görelim. Açık olsa şeffaf olsa neden açıklamasınlar?Milletten neyi gizliyorsunuz?” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme