• Haberler
  • Genel
  • Hastane randevusu alanlar dikkat! Bu detayı es geçmeyin….

Hastane randevusu alanlar dikkat! Bu detayı es geçmeyin….

Bir türlü alınamayan ya da birkaç ay sonrasına ancak alınabilen randevular sağlık alanın en önemli ve...

Bir türlü alınamayan ya da birkaç ay sonrasına ancak alınabilen randevular sağlık alanın en önemli ve güncel sorunlarının başında geliyor. Sağlık Bakanlığı, randevu konusunda hastaların daha fazla mağdur olmaması için onaylı randevu sistemini başlattı.

Onaylı randevu sistemini değerlendiren SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Yeni uygulamada bir gün önce saat 20.00’ye kadar randevuya hastanın onay vermesi gerekiyor. Onaylanmayan randevular, diğer sıra bekleyen hastaların hizmetine sunulacak. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak” dedi.

AKSAMA BİTECEK Mİ?

Yeni uygulamanın 13 Mayıs günü başladığını vurgulayan Akarken, iptal edilen randevuların sırada bekleyen hastalara kaydırılacağını kaydetti, şunları aktardı: Onay, ‘mhrs.gov.tr’ internet sitesi, mobil uygulama ve ‘ALO 182’ çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallardan veriliyor. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek. İşte bu büyük sıkıntı. Hastalar, ‘Madem randevusuz bakılıyor, neden onaylama şartı geldi’ diye düşünecek. Buna nasıl bir çözüm getirileceğini bilmiyoruz.”

65 YAŞ ÜSTÜ MUAF

Onaylı randevu sistemindeki bu uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek. Randevu, kişi tarafından ya da otomatik olarak onaylanmış olsa da 23 Mayıs 20.00’ye kadar iptal edilebilecek.

SAMİME EKTİR

 

Bakmadan Geçme