• Haberler
  • Genel
  • Hastanede yer olmadığı için ölümle pençeleşiyor

Hastanede yer olmadığı için ölümle pençeleşiyor

Torbalı'da yaşayan 6 yaşındaki Defne Çelik, üç aydır lösemi ile mücadele ediyor. Defne Çevik'in Ankara'da LÖSEV'e...

Hastanede yer olmadığı için ölümle pençeleşiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Torbalı’da yaşayan 6 yaşındaki Defne Çelik, üç aydır lösemi ile mücadele ediyor. Defne Çevik’in Ankara’da LÖSEV’e bağlı olan Lösante’de ya da bu ayarda tedavi veren bir sağlık kuruluşunda tedavi olması gerekiyor. Ancak bu hastanede yer olmadığı için hastaneye kabul edilmiyor. Acilen tedavi görmesi gereken küçük kız, daha önce yer olmadığı için taburcu edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılmıştı. Fakat talihsiz çocuk, burada da enfeksiyon kaptı.

LÖSANTE’YE KABUL EDİLİRSE KURTULACAK

Belirli aralıklarla tedavi ve kemoterapi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de yer olmadığı için 2 günden fazla tutulmayan Defne, Çapak’taki evinde enfeksiyon riskiyle karşı karşıya. Karaciğer enzim değerleri yüksek olduğu için bugüne kadar aldığı kemoterapi pek işe yaramayan, en ufak enfeksiyon kapması durumunda hayatını kaybetmesi içten bile olmayan Defne’nin ayrıca bir takım tahliller için ciddi paralar ödemesi gerekiyor. Son olarak geçtiğimiz gün 3 bin Euro bedeliyle tahlili gerçekleşen Defne, Lösante’ye kabul edildiğinde tüm tahlilleri ücretsiz olacak.

BİR ÇOCUK YAŞAMAK İSTİYOR

Yetkililere çağrıda bulunan baba Ali Ekber Çevik, “Defne’miz yaşasın istiyoruz. Ancak bizim gibi kimse çaba göstermiyor. Kızımın iyileşmesi için Lösante’ye yatırılması lazım. Ancak burada yer olmadığı. Enfeksiyon kapmaması için Ege Üniversitesi’nde yatılı tedavi görmesi lazım burada da yer yok denip daha anestezinin etkisi geçmeden eve gönderiliyoruz. Tahlillere para yetiştiremiyoruz. Son tahlile 3 bin Euro ödedik. Daha 7-8 tahlil olması gerekiyor. Bunlar Lösante’de ücretsiz. Yetkililer bize yardım etsin. Bir çocuk yaşamak istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme