Hayâl-i Temsil Dünya Prömiyerini İzmir Festivali'nde yaptı

Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği, müziklerini Nihat Demirkol'un, dekor tasarımını Tayfun Çebi'nin, kostüm tasarımını...

Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı, Gürol Tonbul’un yönettiği, müziklerini Nihat Demirkol’un, dekor tasarımını Tayfun Çebi’nin, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin, dans düzenini ise Meltem Yorulmaz’ın yaptığı “Hayâl-i Temsil” adlı oyunun, salonu tamamen dolduran izleyicilere kolay kolay unutamayacakları bir tiyatro şöleni sundu. İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesinde sergilenen Oyunda; Dikran rolünde Hakan Özgömeç, Bedia Muvahhit rolünde Özlem Başkaya ve Afife Jale’de Burcu Ongun Altay sahnede devleşti, derslere konu olacak oyunculuk şöleni sergiledi. Oyunun müziklerini besteleyen ve baştan sonra piyanosunun başında sahnede olan Nihat Demirkol’un müzikleri, Hayal-i Temsil’in hayal atmosferini vurguladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliği ile 37. Uluslararası İzmir Festivali’nde prömiyer yapan Hayal-i Temsil dakikalarca alkışlandı. Tiyatro severler oyunu yeni sezonda izleyebilecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye – İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 10 Haziran 2024 akşamı AASSM’de İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile yapılacal Folkwang Tanzstudio gösterisiyle devam edecek.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme