• Haberler
  • İzmir
  • Hayvanlarseverlerden Bornova Belediyesi'ne 'Duygu Bölük' çağrısı!

Hayvanlarseverlerden Bornova Belediyesi'ne 'Duygu Bölük' çağrısı!

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük'ün eşi Hakan Bölük'ün, Altındağ Mahallesi'nde hayvanseverlerin kafasına silah dayadığı iddiaları büyük yankı uyandırdı. Hayvanseverler, yaşanan olayı protesto ederken, mağdurlar korku dolu anlarını anlattı ve adalet çağrısında bulundu.

Bornova’da, Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük’ün eşi Hakan Bölük’ün sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverlerin kafasına silah dayadığı iddiaları, İzmir kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Olayın mağdurlarından biri olan Seda Altun, yaşadığı dehşeti şu sözlerle dile getirdi:

"Hakan Bölük hem bana hem de arkadaşıma silah çekti. O an yaşadığım korkuyu tarif edemem."

DUYGU BÖLÜK'ÜN İSTİFASI İSTENDİ

Geçtiğimiz ay yaşandığı iddia edilen olayda, Altındağ Mahallesi’nde bir grup hayvanseverin darp edilerek tehdit edilmesi üzerine, İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları öncülüğünde Bornova Belediyesi önünde protesto düzenlendi. Protestoya katılanlar, Duygu Bölük’ün istifasını talep etti.

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına açıklama yapan Bilge Berk, Hakan Bölük’ün kadın hayvanseverlere şiddet uyguladığını ve mahalle sakinlerinin de darp edildiğini belirterek, "Hayvanları beslediği için tehdit edilen arkadaşımızın yaşadıkları kabul edilemez. Bornova Belediyesi, hayvan hakları savunucularına karşı şeffaf olmalı ve gönüllülerle iş birliği yapmalıdır" dedi.

Mağdurlar adalet arayışlarını sürdürürken, olayla ilgili belediye ve CHP yetkililerinin nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme