Hedef dünya şampiyonası

Foça TYF Yelken Ligi Ilca 1. ayak yarışlarına hazır. Foça ana sponsorluğunu MW Phokaia Beach Resort'un üstlendiği TYF Yelken Ligi Federasyon Kupası ILCA 1. Ayak Yarışları'na ev sahipliği yapacak

Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) 2024 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan TYF Yelken Ligi Federasyon Kupası ILCA 1. Ayak Yarışları 28 Ekim – 02 Kasım 2024 tarihleri arasında, İzmir’in Foça İlçesi'nde gerçekleştirilecek. İlgili sınıflar için Milli Takım Seçme Yarışı statüsünde olan yarışlar için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yarışlar için bünyesinde milli sporcularında yer aldığı 30 kulüp ve 200’e yakın sporcunun kayıt yaptırdığı öğrenildi. 

TYF’nin yanı sıra Foça Kaymakamı Mehmet Türköz’ün başkanlığında oluşturulan ilçe yarış organizasyon komitesinde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Başkan yardımcısı ve MW Phokaia Beach Resort Genel Müdürü Bilge Durdu İşler, Foça Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Emre Şahin, Liman Başkanı Levent Karalom ile ilçedeki yelken ve su sporları ve dalış kulüplerinin yetkilileri de yer aldı.

ÖNEMLİ SPORCULAR YARIŞACAK

Müthiş doğası ve kaliteli rüzgarıyla Foça’nın ev sahipliği yapacağı yarışlara, aralarında Fenerbahçe - Galatasaray- Marmara - Bursa - Balıkesir - Çanakkale - Tekirdağ - Karşıyaka - Foça - Göztepe - Urla - Adana - Antalya - Isparta - Trabzon - Samsun – ve Sinop Yelken kulüplerinin de bulunduğu 30 kulübe mensup ve ferdi olarak yarışacak 200’ü aşkın sporcu katılacak. Yarışlar boyunca 30 antrenör sporcularıyla birlikte olurken, 30 organizasyon yetkilisi de parkurda görev yapacak.
 
TURİZMLE SPORA DESTEK VERİYOR TURİZMİ SPORLA GELİŞTİRİYORUZ

Geçmişteki tecrübelerine Foça’da 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde 46 yat ve 300’ü aşkın sporcuyla gerçekleştirdikleri Yelken Şenliği’nin büyük tecrübesini eklediklerini belirten Bilge Durdu İşler, amaçlarının sporu turizmle desteklemek, bölge turizmini de sporla daha ileri hedeflere taşımak olduğunu söyledi. Bilge Durdu İşler; “Foça’nın turizm zenginlikleriyle olduğu kadar rüzgar, yelken ve su sporlarıyla anılan bir kent olması için çalışıyoruz.  Rüzgarımız, denizimiz, parkurlarımız dünya çapında yarışmalara ev sahipliği yapmanın yanında sporcuların ve ekiplerin antrenman programlarını 12 ay boyunca gerçekleştirmesine son derece uygundur.  Destekleyici sahil olanaklarımız, yarışan ve yarışacak sporcularımıza hiçbir sıkıntı yaşamadan performanslarını en üst seviyeye taşımada en elverişli ortamı sağlamaktadır. Tek eksiğimiz bölgemizin tanınması. Bu yıl bazı küçük etkinliklerin yanı sıra önce 28 – 29 Eylül’de büyük Yelken Şenliği’ni gerçekleştirdik. İkinci büyük faaliyetimizi TYF ile birlikte 28 Ekim- 02 Kasım tarihlerinde ILCA ve ardından üçüncüsünü 12-16 Kasım 2024 tarihlerinde Funboard Slalom branşlarında Foça’da yapacağız. Biz hazırız. Yelken severleri ve yarış heyecanının yanı sıra oluşacak görsel şenliği izlemek üzere tüm vatandaşlarımızı Foça’ya davet ediyoruz” dedi. 

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz hedefin Ulusal Yelken Şampiyonaları’ndan sonra, dünya şampiyonasını Foça’da yapmak olduğunu söyledi. Mehmet Türköz ”Biz rüzgarın başkentiyiz. 12 ay rüzgarımız var. Yelken sporları için Foça önemli bir lokasyon. Foça’nın rüzgarını arkamıza aldık. MW Phokaia Beach Resort, Foça için lokomotif bir işletme. Emekleri büyük, teşekkür ederiz. Biz de elimizden geleni yapmak için her zaman yanlarındayız. Yelken Şenliğimiz güzel bir etki yarattı. 46 yelkenli 300’ü aşkın sporcu 2 gün boyunca farklı rotalarda tur attılar, dümen tuttular. Şimdide Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız günlerde, ilçemizin son derece elverişli rüzgar ve parkurunda TYF Yelken Ligi 1.Ayak yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Ciddi bir katılım bekliyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu’yla güzel bir işbirliği yakaladık. Çalışmaların karşılığını yavaş yavaş görmeye de başladık 2025 yılında uluslararası bir yarışma almak için yoğun şekilde çalışıyoruz.  Hedefimiz Dünya Şampiyonası’nı bu sularda gerçekleştirmek” dedi. 
 

Bakmadan Geçme