Hedef ihracat rotaları

Faaliyetlerini uzun yıllardır Türkiye içi taşımacılık rotalarında sürdüren Murat Çay Lojistik, hedef olarak ihracat pazarlarını seçti

Lojistik sektöründe 1985 yılından beri faaliyet gösteren Murat Çay Lojistik, neredeyse 40 yıllık geçmişinde her yıl kendisini geliştirerek, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 

Murat Çay Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Başak Çayır Canatan, firma olarak düzenli olarak  yenilendiklerini, geliştiklerini belirterek, “Yaş aldıkça araçlarımızı sürekli  yeniliyoruz. Işıkkent’te 5 bin metrekare kapalı alanda depolama alanımızı faaliyete geçirdik. Kemalpaşa’da 10 bin metrekare tır parkımız var. Gebze, Sirkeci, Çorlu ve İzmir’den Türkiye’nin her yerine sevkiyat yapıyoruz” dedi. 

Üretim sektörleri için lojistiğin ‘olmazsa olmaz’ hizmet olduğuna dikkat çeken Başak Çayır Canatan, “Birşeyleri üretebiliyorsak bir yerlere göndermek zorundayız. Lojistik büyük bir maliyet. Maliyetlerin artma nedeni akaryakıt ve araç giderleri. Amortismanı var. Bunlar nakliyeyi yükseltiyor. Maliyetler yüksek bu bir gerçek. Kendi öz malımız olan araçlar da var piyasadan kiraladığımız araçlar da var o yüzden sevkiyatta sorun yaşamıyoruz. İhracata, uluslararasına dönük hedefimiz var. Henüz tarih belirlemedik ama öncelikli hedefimiz bu” diye konuştu.

Faaliyete başladığı 1985 yılından bu yana lojistik sektöründe hizmet kalitesi ve çeşitliliğini yükseltmek için sürekli yatırımlar yapan Murat Çay Lojistik, her zaman sektörünün en iyi firmaları arasında olmayı hedefledi. İzmir merkezli olarak kurulan firma, yıllar içinde hizmet bölgelerini genişletti. Faaliyete 3 personelle başlayan firmanın bugün yüzlerce kişiyle hizmet verdiğini söyleyen Murat Çay Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Başak Çayır Canatan, büyümelerinin ardındaki en önemli nedeni, kaliteli ve çeşitli hizmet hedefi olarak açıklıyor. 

Murat Çay Lojistik, İzmir merkezli olmasına rağmen İstanbul, Gebze ve Çorlu’da şubelere sahip. İstanbul’da ise Anadolu yakası ve Avrupa yakasında ayrı ayrı olmak üzere depo hizmeti veriyor. İzmir’de ise Işıkkent, Bornova  ve Kemalpaşa’da şubeleri bulunuyor. Son olarak İzmir Kemalpaşa’da 10 bin metrekarelik alanda açık tır parkını da hizmete açtı. 

İki kız kardeş Bahar Çayır Aytaç ve Başak Çayır Canatan, babaları Cevdet Çayır ile birlikte firma faaliyetlerinin problemsiz devam etmesi için 8 yıldır çalışıyor. Lojistik sektöründeki yoğun ve sert rekabet ortamında en hızlı, güvenilir ve ekonomik çözümleri sunan firmalar öne geçiyor. Murat Çay Lojistik’in başarısının arkasında ise altyapının gücü, profesyonel ekip, yönetim kadrolarının yetkinliği var.

Firma faaliyetlerinde müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çayır Canatan, şunları söyledi; “Murat Çay ailesi olarak gelişme, yatırım, teknolojiye son derece açığız. Kendi sektörümüzle ilgili yurtiçi ya da yurtdışında geliştirilmiş yenilikleri uygulamaya hazırız. Yeter ki müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesini yükseltsin. Bizim önceliğimiz bu. Bizim yaptığımız her yatırımın nedeni hizmet kalitesini yükseltmek, müşteri memnuniyetini arttırmak. Bunun için araç filomuzu genişletip yeniliyoruz. Tır parkları kuruyoruz. Müşterilerimize daha yakın olmak, ihtiyaç duyduklarında en kısa sürede yanlarında olabilmek için yeni şubeler açıyoruz. Yoğun olarak sanayicilere, üreticilere hizmet verdiğimiz için tüm yatırımlarımızı onlara yakın bölgelere yapıyoruz. Bizim 2 temel faaliyet bölgemiz var. İstanbul ve çevresindeki sanayi bölgeleri, bir de aynı zamanda merkezimiz de olan İzmir ve çevresindeki sanayi bölgeleri. İstanbul dünya için önemli bir ticaret merkezi. Ancak İzmir, limanı, tarımsal üretim bölgelerine yakınlığı ile Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı. Hizmetlerimizi bu mantıkla şekillendiriyor ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz.” 


 

Bakmadan Geçme