• Haberler
  • İzmir
  • Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Doğramacı: Seçim sonrası 2 hastane yok!

Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Doğramacı: Seçim sonrası 2 hastane yok!

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR- Açılışı yılan hikayesine dönen ve eksikleri tamamlanmadan faaliyete geçirildiği öne sürülen İzmir Bayraklı...

Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Doğramacı: Seçim sonrası 2 hastane yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR- Açılışı yılan hikayesine dönen ve eksikleri tamamlanmadan faaliyete geçirildiği öne sürülen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde sıkıntılar bitmezken, personelinin önemli kısmı yeni hastaneye kaydırılan devlet hastaneleri de iş yükü nedeniyle kilitlenme noktasına ulaştı. Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, devlet hastanelerinden Şehir Hastanesi’ne kadro kaydırılmasını “taşıma suyla iki değirmen döndürülmeye çalışılıyor” diyerek eleştirdi.

EKSİKLER GÖRÜLÜYOR

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı yapılmadan alelacele faaliyete geçirildiğini, eksiklerin ardı ardına gün yüzüne çıktığını belirten Dr. Doğramacı, şehir hastanesindeki personel ve malzeme eksikliğine dikkat çekti.

Şehir Hastanesi’nin personel sorununu çözmek için Bozyaka, Tepecik, Atatürk ve diğer devlet hastanelerinden kaydırmalar yapıldığını hatırlatan Dr. Doğramacı, “Şehir hastanesi çok büyük ve kaydırılan personel yetmiyor. Bu görev yeri değişikliği Şehir Hastanesindeki personel eksiğini gidermediği gibi, devlet hastanelerinde de personel eksilmesine yol açtı. Taşıma suyuyla iki değirmen döndürülmeye çalışılıyor. Ama iki taraf için de değirmen dönmüyor. Devlet hastanelerinde zaten iş yoğunluğu vardı, bir de hekim, hemşire, sağlık personelinin yarısı eksilince işletilemez duruma geldi” dedi.

Haber

Hekimler Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı

“CİHAZ YOK”

Bayraklı Şehir Hastanesi’nde hekimlerin ve sağlık personellerinin elinde yeterli malzeme olmadığını da aktaran Dr. Doğramacı, “Hekim, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne gittiğinde hastanın tıbbi müdahalesine ihtiyaç duyuluyor ama yeterli cihaz yok. Hastanede hekimin olması bir şeyleri değiştirmeyecek, gerekli ve yeterli donanım olmadıktan sonra. Ayrıca Bayraklı Şehir Hastanesi, diğer hastanelerdeki hekimlerin kendi kadrolarına geçmesi için ‘ek ödemelerinizi tavandan göstereceğim’ gibi teşvikler sunuyor, cazibe merkezi yaratmaya çalışıyor. Hastane değiştiren hekim de, değiştirmeyen hekim de personel eksiğinin artırdığı iş yükü yüzünden mutlu değil, çok zorlanıyor” diye konuştu.

“BAZI HASTANELER KAPATILACAK”

Diğer illerde şehir hastanelerinin faaliyete geçmesinin ardından devlet hastanelerinin kapatıldığını, tüm personel ve ekipmanların yeni hastaneye aktarıldığını kaydeden Doğramacı, İzmir’de ise devlet hastanelerinin faaliyetine devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu durumun en göze çarpan sebebi ‘yerel seçim’dir. Tepecik, Bozyaka ve Atatürk gibi simgeleşen hastanelerin seçim öncesinde kapatılmasını göze alamadılar. Bu hastaneler bulundukları bölgelerde önemli sağlık hizmeti veriyorlar. Simgeleşen hastanelerin kapatılması İzmir’de kriz yaratırdı, tepki çekerdi. Seçimden sonra bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme