Her derde deva zencefil

Altın süt olarak da bilinen zencefil, vücut direncinden enfeksiyona birçok sağlık sorununun ilacı

Hastalıklara karşı kalkan görevi gören bağışıklık sistemini güçlendirmenin birçok yolu var. Zayıflaması sonucu vücudun hastalıklara açık hale gelmesine neden olan bu sistemi güçlendirmekse, sağlıklı yaşamakla mümkün. Çok az bitki, zencefil kadar potansiyele sahip. Dünya çapında mutfaklarda sıklıkla keşfedilen bu mütevazı kök, sağlığa inanılmaz derecede faydalıdır. Modern bilim ve gelenek, düzenli zencefil tüketiminin inflamasyonu azaltmaktan kilo kaybına kadar uzanan avantajlarını destekliyor.

Zencefil, köksapı veya yeraltı sapı yaygın olarak baharat ve halk ilacı olarak kullanılan çiçekli bir bitki. Ana biyoaktif bileşiği gingerol, tıbbi özelliklerinin çoğunun nedeni. Enflamasyon, vücudun yaralanma veya enfeksiyona karşı verdiği doğal tepkidir, ancak kronik inflamasyon çeşitli hastalıklara yol açabilir. Zencefil, artrit ve osteoartrit gibi durumlarla ilişkili semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek güçlü anti-inflamatuar özellikler içerir.

MİDE BULANTISINI ÖNLÜYOR

Yüzyıllardır zencefil mide bulantısı ve hareket hastalığına çare olarak kullanıldı. Tıbbi uzmanlar, kanser hastalarında tedavi sonrası mide bulantısını hafifletmedeki etkinliğini, geleneksel bulantı önleyici ilaçların yan etkileri olmakdan kabul eder. Kemoterapi gören hastalar yan etki olarak mide bulantısı yaşar. 2023’de Nutrients dergisinde yayınlanan araştırma, Zencefil takviyesinin kemoterapinin neden olduğu akut kusma vakalarını azaltabileceğini, hafifletilmesine yardımcı olabileceğini ve halihazırda kanser tedavisinin zorluklarına katlanmakta olanlara rahatlama sağlayabileceğini öne sürüyor.

KİLO VERME

Fazla kilolarınızı vermekte zorlanıyor musunuz? Zencefil aradığınız gizli içerik olabilir. Yayınlanan araştırma, zencefil takviyesinin aşırı kilolu veya obeziteli bireylerde vücut ağırlığında, bel-kalça oranında ve kalça oranında önemli azalmalara yol açabileceğini gösteriyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Tip 2 diyabetle mücadelede zencefil iyi bir müttefik. İran İlaç Araştırmaları Dergisi'nin araştırmaları, günlük zencefil tüketiminin, açlık kan şekeri düzeylerinde ve uzun süreli kan şekeri kontrolünün göstergesi olan HbA1c'de dikkate değer azalmalara yol açabileceğini gösterdi. Bu bulgular diyabeti ve bununla ilişkili komplikasyonları yöneten kişiler için umut vericidir.

NASIL TÜKETİLİR?

Zencefil, çeşitli şekillerde tüketilebilecek çok yönlü kök bitki. Zencefili tüketmenin bazı yaygın yolları: Taze zencefili doğrayarak veya rendeleyerek kullanabilirsiniz. Salata, çorba, sos ve yemeklere eklenebilir. Zencefil çayı popüler. Taze zencefil dilimlerini veya rendelenmiş zencefili kaynar suya ekleyin ve demlenmesini sağlayın. İsterseniz limon veya balla lezzetini artırabilirsiniz. Kurutulmuş zencefil tozu, yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Taze zencefili suyu sıkarak elde edebilirsiniz. Bu suyu içmek veya smoothie'lere eklemek için kullanabilirsiniz. Zencefili turşu da bir seçenek. Taze zencefil kökünü doğrayın, sirke, tuz ve şekerle karıştırın ve bekletin. Sonra turşu olarak tüketin. Bir kaşık zencefili bir bardak sütün içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Zencefilli süt altın sütü olarak biliniyor. Zencefil yağı, sağlık ve kozmetik amaçlar için kullanılır. Masaj yağı veya aromaterapi için kullanılabilir. Zencefil tozu, pişirme sırasında yemeklere veya içeceklere tat vermek için kullanılabilir. Zencefilin tüketiminde dikkat etmeniz gereken nokta, fazla tüketilmesi durumunda mide rahatsızlığına neden olabileceği. Sağlık sorununuz varsa, zencefili tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Bakmadan Geçme