“Herkes yurdunu, haddini, hududunu bilmeli”

Kahramanmaraş depreminden sonra ligde oynanan maçlarda tribünden “hükümet istifa” sloganları atılmasına karşın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden ayrılmıştı. Bahçeli, tribünlerde atılan sloganları depremzedelere ve depremde hayatını kaybedenler karşı saygısızlık olarak nitelendirdi.

“Herkes yurdunu, haddini, hududunu bilmeli”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremlerinden sonra ara verilen liglerin başlamasının ardından önce Fenerbahçe-Konyaspor sonra Beşiktaş-Antalyaspor maçında tribünlerde “hükümet istifa” seslerinin yükselmesine tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden ayrılmıştı. Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Geçtiğimiz hafta sonu yapılan futbol müsabakalarında, stadyumlardan ‘Hükümet İstifa’ bağırtısını koro halinde seslendirilmesi deprem felaketlerinde hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza ve depremzede kardeşlerimize vahim bir saygısızlıktır.

“Zillet komplosu”

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, tribünlerde hükümeti istifaya davet edenlerin iç ve dış bağlantılı zillet komplosu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Spor demek dostluk, centilmenlik demektir, ahlaklı olmak demektir. Spor demek dayanışma ve yardımlaşmayla hareket etmek demektir. Hükümeti istifaya davet etmek, tribünlerde siyasi kaos üretimine heves etmek bir avuç holigan gruba sipariş verilmiş zillet komplosudur. Herkes yerini yurdunu, haddini bilmelidir.”
Beşiktaş üyeliğinden ayrılan Bahçeli, Karagümrükspor’a gönül verdiğini ve artık Karagümrükspor’lu olduğunu da duyurdu.

Bakmadan Geçme