• Haberler
  • Spor
  • Hırvatistan ile karşılaşan Arnavutluk bir puanı uzatmalarda kurtardı

Hırvatistan ile karşılaşan Arnavutluk bir puanı uzatmalarda kurtardı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu’nda Hırvatistan ile Arnavutluk karşılaştı. Uzatma dakikalarında gelen golle...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu’nda Hırvatistan ile Arnavutluk karşılaştı. Uzatma dakikalarında gelen golle maç 2-2 berabere tamamlandı.

Almanya’nın Hamburg şehrindeki Volkspark Stadı’nda oynanan maçta Arnavutluk, 11. dakikada Laçi’nin bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Hırvatların yediği golden sonra da rakip kaleye gitmekte zorlandığı ilk devrede net pozisyonlara giren Arnavutluk, kaleci Livakovic’i geçemedi.

İlk yarıda isabetli şut çekemeyen Hırvatistan, teknik direktör Zlatko Dalic’in değişikliklerinin de yardımıyla ikinci devrede hücumu daha fazla düşünerek rakip kaleyi yoklamaya başladı. Bambaşka bir hücum takımı kimliğine bürünen Hırvatlar, 74. dakikada Kramaric ve 76. dakikada Gjasula (kendi kalesine) ile üst üste goller bularak 2-1 öne geçti. İkinci 45 dakikada rakip kalede pek gözükmeyen Arnavutluk, ender gelişen ataklarından birinde 90+5. dakikada Gjasula’nın golüyle durumu 2-2 yaptı ve maç bu skorla sona erdi.

 

Türkiye’den iki oyuncu görev aldı
Türkiye’de görev yapan iki futbolcu, Hırvatistan-Arnavutluk maçında sahaya çıktı. Fenerbahçe’den Hırvat kaleci Dominik Livakovic ve Sivasspor’dan Arnavut golcü Rey Manaj, mücadeleye ilk 11’de başladı. Arnavutluk’ta Beşiktaşlı Ernest Muçi ise yedekler arasında yer aldı.

Arnavutluk yine üstünlüğünü koruyamadı
Arnavutluk, gruptaki ilk iki maçında öne geçen taraf olsa da bu üstünlüğünü koruyamadı. İlk maçta İtalya’ya karşı 1-0 öne geçen Arnavutluk, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Gruptaki ikinci karşılaşmada ise Hırvatistan karşısında üstünlüğünü koruyamayan Arnavutlar, bu kez 90+5. dakikada gelen golle bir puan alarak teselli buldu.

İlk iki maçta bir puan alabilen Hırvatistan, EURO 2024’e istediği başlangıcı yapamadı. Dünya Kupası’nda üç kez madalya elde etmesine karşın Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finalin ötesine geçemeyen Hırvatlar, EURO 2024’te iki maç sonunda galibiyet alamadı.

İspanya’ya 3-0 kaybettikten sonra Arnavutluk karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Hırvatistan, ikinci devrede etkili hücum etmesine rağmen uzatma dakikalarında gelen golle yıkıldı ve bir puana razı oldu.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme